Οι εφαρμογές του iPhone μπορούν να τραβήξουν βίντεο κρυφά από τον χρήστη

Οι εφαρμογές του iPhone μπορούν να τραβήξουν βίντεο κρυφά από τον χρήστη

Οι εφαρμογές του iPhone μπορούν να ενεργοποιήσουν κρυφά την κάμερά σας και να τραβήξουν βίντεο.

Ένας ερευνητής ασφάλειας που εργάζεται για την Google έχει επισημάνει ένα ανησυχητικό κενό στον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα του τηλεφώνου.

Όπως συμβαίνει και με το Android, όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή, συχνά απαιτείται να της δοθεί η άδεια να χρησιμοποιεί διάφορες λειτουργίες. Αυτό μπορεί και συχνά συμπεριλαμβάνει την κάμερα.

Ωστόσο, αφού μια εφαρμογή έχει λάβει άδεια, τότε μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα οποιαδήποτε στιγμή θελήσει αρκεί να είναι ανοικτή – ακόμη και χωρίς να ειδοποιεί το χρήστη.

Ο Felix Krause, αυστριακός προγραμματιστής, τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, αφού μια εφαρμογή μπορεί να τραβάει φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο και και να τις κάνει λήψη, χωρίς να ειδοποιεί ποτέ τον χρήστη.

Εξήγησε αναλυτικά το κενό ασφαλείας σε μία ανάρτηση στο blog του και κάλεσε την Apple να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρέχει πρόσβαση στην κάμερα.

Ο Krause λέει ότι δεν έστειλε την δοκιμαστική εφαρμογή του στο app store, αλλά ειδοποίησε την Apple για το δημιούργημα που ανέπτυξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας