Οι εταιρείες δαπανούν περιττά χρήματα για την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο

Οι εταιρείες δαπανούν περιττά χρήματα για την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο

Οι εταιρείες δαπανούν περιττά χρήματα για την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο.

Οι οργανισμοί, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις συχνά κάνουν κατασπατάληση χρημάτων για δήθεν χρήση εξειδικευμένων εργαλείων για να θωρακίσουν την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο, αποκάλυψε νέα έρευνα.

Μια αναφορά από την γνωστή εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Bromium αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις δαπανούν αλόγιστα τα χρήματά τους για περιττά ή υπερδραστικά προστατευτικά μέτρα που στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερους πονοκεφάλους από ό, τι αρκετοί νομίζουν, μερικά από τα οποία έρχονται με κρυμμένα κόστη.

Συνολικά, η Bromium εκτιμά ότι οι εταιρείες ξοδεύουν περίπου 345.300 δολάρια ετησίως σε προηγμένα εργαλεία ασφάλειας, όπως προηγμένη ανίχνευση απειλών σε συνδυασμό με υποτιθέμενα εξειδικευμένα anti-virus. Αν και αυτά τα εργαλεία έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν πάνω από ένα εκατομμύριο απειλές κάθε χρόνο, το Bromium προειδοποιεί ότι περίπου 750.000 από αυτές είναι ψευδείς – οδηγώντας σε απώλεια χρόνου, καθώς οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να τις αντιμετωπίσουν και να τις εξαλείψουν.

Η Bromium διαπίστωσε επίσης ότι το κόστος εργασίας αυξάνεται ως άμεσο αποτέλεσμα της αποτυχίας της τεχνολογίας να αντιμετωπίσει και να ανιχνεύσει αυτές τις απλές, ενώ η εργασία που σπαταλάται για ψευδείς προειδοποιήσεις και άλλες αποτυχίες ασφαλείας ανέρχεται συνολικά σε 417.148 ώρες το χρόνο και κοστίζει κατά μέσο όρο 16.368.886 δολάρια ανά εταιρεία.

«Η ανίχνευση ευπαθειών στο διαδίκτυο απαιτεί αρκετή δουλειά και ταυτόχρονα αρκετό εργατικό δυναμικό προσωπικκό για να βρουν τα τρωτά σημεία και στη συνέχεια να τα εξαλείψουν. Ωστόσο, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η προστασία βαδίζει σε σε λάθος μονοπάτια, αφού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με ψευδείς απειλές, επιπλέον η ταξινόμηση αυτών των ευπαθειών γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, επίσης η ανάγκη για έκτακτα μέτρα και επείγουσα βοήθεια προκαλεί περαιτέρω αναστάτωση», δήλωσε ο Gregory Webb, Διευθύνων Σύμβουλος της Bromium.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 63% των CISOs που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ανησυχούν για ταλαιπωρία και αδικαιολόγητη κόπωση, εξαιτίας των ψεύτικων ειδοποιήσεων για δήθεν διαδικτυακές απειλές. Οι πελάτες μας λένε ότι οι ομάδες SOC τους πνίγονται στις προειδοποιήσεις, πολλές από τις οποίες είναι ψευδώς θετικές και δαπανούν εκατομμύρια για να τις αντιμετωπίσουν», πρόσθεσε ο Gregory Webb.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας