ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια των συσκευών IoT

Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια των συσκευών IoT

Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια των συσκευών IoT.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών λένε ότι δεν εμπιστεύονται την προστασία της ασφάλειας στις συσκευές IoT , σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια νέα έκθεση του Gemalto διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των καταναλωτών, καθώς και το 80% των οργανισμών, θα ήθελαν να δουν την κυβέρνηση της χώρας τους να εμπλέκεται στην ασφάλεια του Διαδικτύου.

Οι καταναλωτές φοβούνται κυρίως ότι οι συσκευές IoT έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και και πλέον δεν είναι υπό τον έλεγχό τους – χαρακτηρίζοντας το ως χειρότερο ακόμα και από την κλοπή των δεδομένων τους. Παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες διέθεταν συσκευή IoT (δύο, κατά μέσο όρο), μόνο το 14% ισχυρίστηκε ότι ήταν “εξαιρετικά καταρτισμένο” όσον αφορά τη διασφάλιση της συσκευής.

Από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστές δαπανούν μόνο το 11% του προϋπολογισμού τους για την ασφάλεια. Οι μισοί κατασκευαστές προσεγγίζουν την ασφάλεια κατά το σχεδιασμό. Τα δύο τρίτα χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση, και το υπόλοιπο αφήνει τις συσκευές τους εκτεθειμένες στο έλεος των χάκερς, κάτι που θεωρείται απαράδεκτη τη σημερινή εποχή.

Οι επιχειρήσεις τάσσονται ως επί το πλείστον υπέρ κανονισμών που θα καταστήσουν σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση αυτών των συσκευών.

“Είναι σαφές ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του Διαδικτύου και υπάρχει ελάχιστη εμπιστοσύνη ως προς το ότι οι πάροχοι υπηρεσιών IoT και οι κατασκευαστές συσκευών δεν είναι σε θέση να προστατεύουν τις συσκευές IoT και κυρίως την ακεραιότητα των δεδομένων που δημιουργούνται, αποθηκεύονται και μεταδίδονται από αυτές τις συσκευές” ανέφερε ο Jason Hart, CTO, στην προστασία δεδομένων στο Gemalto.

«Με τη νομοθεσία όπως η GDPR, που δείχνει ότι οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τις απειλές και τις μακροχρόνιες ζημιές που μπορεί να προκύψουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, έχοντας αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, και είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των Καταναλωτών» δήλωσε ο Hart.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166