Οι παραδόσεις τροφίμων DoorDash είναι τώρα διαθέσιμες μέσω του TripAdvisor

Οι παραδόσεις τροφίμων DoorDash είναι τώρα διαθέσιμες και μέσω του TripAdvisor

Η on-demand πλατφόρμα παράδοσης τροφίμων (αγγλικά: delivery) από εστιατόρια DoorDash έχει πλέον ενσωματωθεί με το TripAdvisor, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε τις παραγγελίες σας απευθείας από την ιστοσελίδα του TripAdvisor και τις εφαρμογές για κινητά.

Η εταιρεία DoorDash, που ιδρύθηκε το 2013, λειτουργεί σήμερα σε περισσότερες από χίλιες πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το TripAdvisor έχει μηνιαίως συνολικά μισό δισεκατομμύριο επισκέπτες παγκοσμίως, και κι αν λάβουμε υπόψη τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που υπάρχει στον τομέα παράδοσης κατά παραγγελία, τότε καταλαβαίνουμε πως το TripAdvisor αποτελεί μια αξιοσημείωτη συνεργασία για την DoorDash, καθώς πρόκειται να της δώσει μία τεράστια ώθηση στα αναπτυξιακά της σχέδια.

Επιπρόσθετα ετούτη η ενσωμάτωση έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία και για την TripAdvisor, δεδομένου ότι η πλατφόρμα της αποτελεί κομβικό σημείο για εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν κριτικές για εστιατόρια πριν από την παραγγελία τους ή την κράτηση για τραπέζι.

Ο επικεφαλής στο τμήμα εστιατορίων του TripAdvisor, ο Evan Becker δήλωσε: «Η ενσωμάτωσή του DoorDash στην πλατφόρμα μας θα διευκολύνει με αποτελεσματικό τρόπο τους πελάτες να παραγγέλνουν τα τρόφιμα τους από το διαδίκτυο και να τους παραδίδονται απευθείας σε σε όποια τοποθεσία κι αν βρίσκονται. Η συνεργασία μας θα βοηθήσει επίσης και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να κερδίσουν ακόμη περισσότερη έκθεση στον ιστότοπό μας».

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η παραγγελία και η συναλλαγή από τους πελάτες δεν θα πραγματοποιείται στην πραγματικότητα μέσα από το TripAdvisor, αλλά από το DoorDash. Μπορεί να ακούγεται λιγάκι περίεργο, αλλά έτσι θα λειτουργεί η κατάσταση.

Ως αποτέλεσμα αυτού του δεσμού μεταξύ των δύο εταιρειών, το TripAdvisor ανέφερε ότι θα προσθέσει στην πλατφόρμα του 24.000 online καταχωρήσεις παραγγελιών μέσω του DoorDash.

Πριν λίγους μήνες, το DoorDash ξεκίνησε μια μηνιαία συνδρομή 10 δολαρίων που ονομάζεται DashPass για δωρεάν παραδόσεις τροφίμων, όπως και μια νέα επιλογή, το pickup. Το DashPass θα είναι συμβατό με παραγγελίες που θα προέρχονται από την πλατφόρμα του TripAdvisor.

Εν τούτοις, το εμφανές μειονέκτημα του DoorDash είναι πως δεν αποφάσισε ακόμη να εξαπλωθεί διεθνώς σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και κατ’ επέκταση στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, κάτι που φυσικά μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι ανταγωνιστές της και να εδραιωθούν πρωτύτερα από την DoorDash σε αυτές της αγορές.

Το DoorDash έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή του από διάφορους γύρους χρηματοδότησης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήρθε με εισφορά μετρητών αξίας 535 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το έτος.

Άλλοι αξιοσημείωτοι παίκτες στον χώρο παράδοσης κατά παραγγελία περιλαμβάνουν το Uber Eats, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται. Την Postmates, η οποία έκλεισε πρόσφατα ένα γιγαντιαίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Την Instacart, η οποία συγκέντρωσε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Και την Deliv, μια υπηρεσία παράδοσης που προσέλκυσε πρόσφατα την Google ως μέρος μιας επένδυσης 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας