ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesPlanet Explorers: Άποψη για το βιντεοπαιχνίδι

Planet Explorers: Άποψη για το βιντεοπαιχνίδι

Είσαι άνθρωπος που του αρέσει να δημιουργεί, να κατασκευάζει, να επινοεί νέα πράγματα αλλά πάνω απ’ όλα να εξερευνεί; Τότε το Planet Explorers είναι το κατάλληλο παιχνίδι για σένα. Απλό αλλά εθιστικό. Δεν είναι από τα παιχνίδια που θα ενθουσιαστείς από τα γραφικά και τα φοβερά animation του, αλλά αυτό που θα σε καταβάλλει είναι η απίστευτη διάθεση που σου δημιουργεί για συνεχή εξερεύνηση και δημιουργικότητα.

Σενάριο

Βρισκόμαστε στο 2287, όταν η πρώτη αποικία πλοίων η οποία στάλθηκε από τη Γη, φτάνει στον πλανήτη Maria. Κατά την προσγείωσή τους όμως, κάτι πάει στραβά και χάνουν τον έλεγχο του διαστημόπλοιου, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τον πλανήτη. Μερικοί από τους αποίκους καταφέρνουν να επιζήσουν, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με ένα έδαφος δύσκολο, γεμάτο από πλάσματα έτοιμα να διώξουν τους Γήινους επισκέπτες. Οι επιζώντες τώρα, πρέπει να εξερευνήσουν, να συλλέξουν, να κατασκευάσουν, να δημιουργήσουν, να καταπολεμήσουν και να κατακτήσουν τη γη.

Planet Explorers Review

Ήχος

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Planet Explorers ακούγεται ένα τραγούδι (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε) . Μπορώ να πω, πως παρά την συνεχή επανάληψή του, εμένα με χαλάρωνε και με έκανε να αισθανθώ τον «ξένο» πλανήτη “σαν στο σπίτι μου”. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του παιχνιδιού και γι’ αυτό το λόγο οι δημιουργοί επέλεξαν να διατηρήσουν τον gamer σε ένα όμορφο και ειρηνικό κλίμα, από το να του δημιουργήσουν την αίσθηση του φόβου και του άγχους, όπως τα περισσότερα παιχνίδια που αναφέρονται σε εξωγήινους και όλα τα παρελκόμενα. Όσον αφορά τα ηχητικά εφέ, το μόνο ελάττωμα τους είναι πως σε μερικές περιπτώσεις τα εφέ που χρησιμοποιούνται είναι ίδια. Το γεγονός αυτό, κάνει λίγο πιο φτωχό το παιχνίδι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παίζει μεγάλο ρόλο.

Γραφικά

Σε γενικές γραμμές τα γραφικά στοιχεία του Planet Explorers είναι αρκετά καλά αλλά όχι τέλεια. Όπως και στον ήχο, έτσι και σε αυτόν τον τομέα, υστερεί λίγο. Τα animation φτωχά και επαναλαμβανόμενα .

Gameplay

Όμορφο παιχνίδι το Planet Explorers, ικανό να σε καθηλώσει επί ώρες στον υπολογιστή. Από το ξεκίνημά του οι αποστολές, που σου αναθέτει η τραυματισμένη συγκυβερνήτης σου, σε εξιτάρουν να τις ολοκληρώσεις και να τις εκτελέσεις με τον καλύτερο τρόπο. Το καλύτερο βέβαια σε όλα αυτά, είναι ότι δε σε πιέζει κανένα χρονικό περιθώριο. Οπότε υπάρχει πάντα χρόνος για χαβαλέ και γενικά ελευθερία να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις. Το αγαπημένο μου σημείο του παιχνιδιού, είναι όταν καλείσαι να φτιάξεις κάτι (όπλα, οχήματα, σπίτια κ.α.), με κύριο εκφραστή τη φαντασία σου και με μόνα υλικά, ότι έχεις συλλέξει ως εκείνη τη στιγμή. Όσο πιο καλής κατασκευής είναι, τόσο πιο αποδοτική η δουλειά για την οποία προορίζεται το εργαλείο-μηχάνημα.

Ας αρχίσει λοιπόν η εξερεύνηση του πλανήτη και ας αφήσουμε την φαντασία μας να οργιάσει, ώστε να καταφέρουμε να τον κατακτήσουμε και να διαιωνίσουμε το είδος μας.

Κατά τη γνώμη μου, το Planet Explorers αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ καλό game με μια πολύ καλή προσπάθεια από τους δημιουργούς. Όπως ανέφερα προηγουμένως, μπορεί τα γραφικά του στοιχεία του να μην ενθουσιάζουν, αλλά το gameplay σε καθηλώνει απίστευτα.

Τέλος, συνιστώ ανεπιφύλακτα το παιχνίδι, για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν τον ελεύθερο τους χρόνο ευχάριστα.

Αξιολόγηση

  • Σενάριο – 8
  • Ήχος – 7
  • Γραφικά- 7.5
  • Gameplay – 8.5
  • Συνολική βαθμολογία – 7.8
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166