Planet Explorers: Άποψη για το βιντεοπαιχνίδι

Planet Explorers: Άποψη για το βιντεοπαιχνίδι

Είσαι άνθρωπος που του αρέσει να δημιουργεί, να κατασκευάζει, να επινοεί νέα πράγματα αλλά πάνω απ’ όλα να εξερευνεί; Τότε το Planet Explorers είναι το κατάλληλο παιχνίδι για σένα. Απλό αλλά εθιστικό. Δεν είναι από τα παιχνίδια που θα ενθουσιαστείς από τα γραφικά και τα φοβερά animation του, αλλά αυτό που θα σε καταβάλλει είναι η απίστευτη διάθεση που σου δημιουργεί για συνεχή εξερεύνηση και δημιουργικότητα.

Σενάριο

Βρισκόμαστε στο 2287, όταν η πρώτη αποικία πλοίων η οποία στάλθηκε από τη Γη, φτάνει στον πλανήτη Maria. Κατά την προσγείωσή τους όμως, κάτι πάει στραβά και χάνουν τον έλεγχο του διαστημόπλοιου, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τον πλανήτη. Μερικοί από τους αποίκους καταφέρνουν να επιζήσουν, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με ένα έδαφος δύσκολο, γεμάτο από πλάσματα έτοιμα να διώξουν τους Γήινους επισκέπτες. Οι επιζώντες τώρα, πρέπει να εξερευνήσουν, να συλλέξουν, να κατασκευάσουν, να δημιουργήσουν, να καταπολεμήσουν και να κατακτήσουν τη γη.

Planet Explorers Review

Ήχος

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Planet Explorers ακούγεται ένα τραγούδι (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε) . Μπορώ να πω, πως παρά την συνεχή επανάληψή του, εμένα με χαλάρωνε και με έκανε να αισθανθώ τον «ξένο» πλανήτη “σαν στο σπίτι μου”. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του παιχνιδιού και γι’ αυτό το λόγο οι δημιουργοί επέλεξαν να διατηρήσουν τον gamer σε ένα όμορφο και ειρηνικό κλίμα, από το να του δημιουργήσουν την αίσθηση του φόβου και του άγχους, όπως τα περισσότερα παιχνίδια που αναφέρονται σε εξωγήινους και όλα τα παρελκόμενα. Όσον αφορά τα ηχητικά εφέ, το μόνο ελάττωμα τους είναι πως σε μερικές περιπτώσεις τα εφέ που χρησιμοποιούνται είναι ίδια. Το γεγονός αυτό, κάνει λίγο πιο φτωχό το παιχνίδι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παίζει μεγάλο ρόλο.

Γραφικά

Σε γενικές γραμμές τα γραφικά στοιχεία του Planet Explorers είναι αρκετά καλά αλλά όχι τέλεια. Όπως και στον ήχο, έτσι και σε αυτόν τον τομέα, υστερεί λίγο. Τα animation φτωχά και επαναλαμβανόμενα .

Gameplay

Όμορφο παιχνίδι το Planet Explorers, ικανό να σε καθηλώσει επί ώρες στον υπολογιστή. Από το ξεκίνημά του οι αποστολές, που σου αναθέτει η τραυματισμένη συγκυβερνήτης σου, σε εξιτάρουν να τις ολοκληρώσεις και να τις εκτελέσεις με τον καλύτερο τρόπο. Το καλύτερο βέβαια σε όλα αυτά, είναι ότι δε σε πιέζει κανένα χρονικό περιθώριο. Οπότε υπάρχει πάντα χρόνος για χαβαλέ και γενικά ελευθερία να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις. Το αγαπημένο μου σημείο του παιχνιδιού, είναι όταν καλείσαι να φτιάξεις κάτι (όπλα, οχήματα, σπίτια κ.α.), με κύριο εκφραστή τη φαντασία σου και με μόνα υλικά, ότι έχεις συλλέξει ως εκείνη τη στιγμή. Όσο πιο καλής κατασκευής είναι, τόσο πιο αποδοτική η δουλειά για την οποία προορίζεται το εργαλείο-μηχάνημα.

Ας αρχίσει λοιπόν η εξερεύνηση του πλανήτη και ας αφήσουμε την φαντασία μας να οργιάσει, ώστε να καταφέρουμε να τον κατακτήσουμε και να διαιωνίσουμε το είδος μας.

Κατά τη γνώμη μου, το Planet Explorers αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ καλό game με μια πολύ καλή προσπάθεια από τους δημιουργούς. Όπως ανέφερα προηγουμένως, μπορεί τα γραφικά του στοιχεία του να μην ενθουσιάζουν, αλλά το gameplay σε καθηλώνει απίστευτα.

Τέλος, συνιστώ ανεπιφύλακτα το παιχνίδι, για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν τον ελεύθερο τους χρόνο ευχάριστα.

Αξιολόγηση

  • Σενάριο – 8
  • Ήχος – 7
  • Γραφικά- 7.5
  • Gameplay – 8.5
  • Συνολική βαθμολογία – 7.8
Προηγούμενο άρθροElement4l: Άποψη για το βιντεοπαιχνίδι
Επόμενο άρθρο14 τρόποι για να ζήσεις μέχρι 100 χρονών
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας