ΑρχικήΨυχαγωγίαΠόσο φυσιολογική είναι η σχέση σας με τις σπουδές;

Πόσο φυσιολογική είναι η σχέση σας με τις σπουδές;

Ανακαλύψτε πόσο φυσιολογική είναι η σχέση σας με τα φοιτητικά έδρανα

Καλή η σεζλόνγκ και ο κούκλος στη διπλανή παρέα, όμως σε λίγο ξανά ξεκινάτε τη σχολή…

7 πράγματα που είναι συνηθισμένα

  1. Να επιλέγετε το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα φοιτήσετε με κριτήριο την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco, το 79,4% των νέων κάνει ακριβώς αυτό.
  2. Να χρησιμοποιείτε περισσότερο το internet στην περίοδο των φοιτητικών σας χρόνων. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εθισμό. Έρευνα του ΤΕΙ Αθηνών έδειξε ότι το 13% των φοιτητών είναι εξαρτημένοι από το internet και το 21% είναι σε στάδιο προεξάρτησης, γι’ αυτό προσοχή!
  3. Να θεωρείτε ότι το πανεπιστήμιο δεν σας παρέχει τις απαραίτητες δεξιότητες για την ένταξή σας στην αγορά εργασίας. Πανευρωπαϊκή έρευνα στην οποία συμμετείχαν 196.000 νέοι από 22 χώρες της Ευρώπης, έδειξε ότι το 65,6% των Ελλήνων φοιτητών νιώθει αβεβαιότητα στον συγκεκριμένο τομέα, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο φοιτητή.
  4. Να κάνετε μεταπτυχιακό για να βρείτε καλύτερη δουλειά. Το 40,3% όσων επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, το κάνουν επειδή θεωρούν το μεταπτυχιακό ένα επιπλέον εφόδιο για την ανεύρεση εργασίας, ενώ μόλις το 22,4% δηλώνει ότι έχει ως κίνητρο την αγάπη για την συγκεκριμένη επιστήμη.
  5. Να εργάζεστε παράλληλα με τις σπουδές σας. Περίπου ένας στους τέσσερις φοιτητές εργάζεται μόνιμα ή περιστασιακά κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όπως αποκάλυψε έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κυρίως για να για να καλύψει τα έξοδά του και να μην επιβαρύνει την οικογένειά του.
  6. Να διατρέφεστε με fast food λόγω έλλειψης χρόνου. Όπως έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, το 88% των ερωτηθέντων καταφεύγει στο έτοιμο φαγητό, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου που διαθέτει λόγω σπουδών. Ωστόσο, 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, αν οι συνθήκες το ευνοούν.
  7. Να θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στην υλικοτεχνική υποδομή των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας Employ, το 30,5% των φοιτητών πιστεύει το ίδιο.

Το νορμάλ σε αριθμούς

  • 6 στους 10 φοιτητές κάνουν μεταπτυχιακό στην Ελλάδα επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό.
  • 35% των νέων ενημερώνονται για τις εκπαιδευτικές-επαγγελματικές τους επιλογές από το στενό τους περιβάλλον.
  • 214.527 άτομα φοίτησαν συνολικά στα πανεπιστήμια της Ελλάδας τη σχολική χρονιά 2019-2020, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παδείας.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166