Πρώην μηχανικός της Intel κατηγορείται για απόπειρα κλοπής μυστικών του 3D XPoint

Πρώην μηχανικός της Intel κατηγορείται για απόπειρα κλοπής μυστικών του 3D XPoint

Η Intel έχει καταθέσει αγωγή εναντίον πρώην υπαλλήλου της, όπου τον κατηγορεί ότι προσπάθησε να κλέψει την πνευματική ιδιοκτησία για την τεχνολογία 3D XPoint και είχε σκοπό να την μεταβιβάσει στον βασικό της αντίπαλο, την Micron Technology.

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, ισχυρίζεται ότι ο πρώην υπάλληλος Doyle Rivers, αποδέχθηκε κρυφά τη θέση εργασίας που πρόσφερε η Micron, λίγο μετά την παραίτηση του από την Intel, και ουσιαστικά αυτή η πράξη ήταν μια συγκεκαλυμμένη προσπάθεια για τη συλλογή εμπιστευτικών στοιχείων από την πνευματική ιδιοκτησία που ανήκει στην Intel.

«Λίγες μέρες πριν εγκαταλείψει την Intel, ο Doyle Rivers προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση και να αντιγράψει ένα άκρως απόρρητο αρχείο της Intel όπου το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας της Intel εμπόδιζε να αντιγραφεί εξαιτίας των δικλείδων ασφαλείας που φέρει», ανέφερε η αγωγή.

Το άκρως απόρρητο αρχείο της Intel που επιχείρησε να κατεβάσει ο Rivers αφορούσε το ανεξάρτητο, και εμπιστευτικό έργο της Intel για την παραγωγή του 3D XPoint που ανήκει στη σειρά προϊόντων Optane, και ήταν κάτι που δεν έπρεπε να μοιραστεί στο οποιοδήποτε άτομο εκτός της Intel, πόσο μάλλον στο βασικό της ανταγωνιστή που είναι η Micron.

Η δίκη ανέφερε ότι η Intel και η Micron ήταν συνεργάτες στην ανάπτυξη της τεχνολογίας μέχρι πρόσφατα.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Rivers συνδέθηκε με μια φορητή συσκευή αποθήκευσης USB στον υπολογιστή της Intel για περισσότερο από μία ώρα, από τις 22:40 έως τις 23:40 τοπική ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Rivers απέκτησε πρόσβαση σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη συλλογή πληροφοριών της Intel και μάλιστα αντέγραψε όλες τις πληροφορίες στη συσκευή USB.

Η Intel δήλωσε ότι είχε στείλει επιστολή στον Rivers που του ζητούσε να επιστρέψει το USB stick, αλλά φυσικά ούτε απάντησε, ούτε επέστρεψε τη φορητή συσκευή αποθήκευσης με τα ένοχα μυστικά. Αντίθετα, παρέδωσε τη συσκευή USB στον νέο του εργοδότη

Η Intel κατάφερε τελικά να ανακτήσει τη συσκευή USB, αλλά ένας δικαστικός ερευνητής διαπίστωσε ότι η συσκευή είχε καθαριστεί με ειδικό λογισμικό, ούτως ώστε να καταστραφούν οι πληροφορίες που περιείχε μέσα.

«Η Intel έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη της πνευματικής της ιδιοκτησίας που είναι ο κύριος παράγοντας για την επιτυχία της σε μερικές από τις πιο ανταγωνιστικές βιομηχανίες στον κόσμο», ανέφερε η Intel σε δήλωση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας