ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesPS4: Οι χρόνοι φόρτωσης ορισμένων παιχνιδιών μειώθηκαν έως και 85%

PS4: Οι χρόνοι φόρτωσης ορισμένων παιχνιδιών μειώθηκαν έως και 85%

Η Sony κυκλοφορεί σταδιακά διάφορες ενημερώσεις που σχετίζεται με τον κώδικα των παιχνιδιών για το PlayStation 4, προκειμένου να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης, ούτως ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος αναμονής των παικτών που θέλουν να παίξουν τον αγαπημένο τους τίτλο. Οι ενημερώσεις κώδικα έχουν τα εχέγγυα να επιταχύνουν σημαντικά τις μεταφορτώσεις στη συγκεκριμένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, έως και 85% όπως στην περίπτωση του The Last of Us: Remastered.

Για παράδειγμα όταν εγκατασταθεί η καινούργια έκδοση του The Last of Us: Remastered στον σκληρό δίσκο της κονσόλας PlayStation 4 θα τρέχει με ταχύτητα 7200 σ.α.λ., και από 90 δευτερόλεπτα που θα χρειαζόταν να φορτώσει η τυπική έκδοση του παιχνιδιού, πλέον κατέβηκε στα 13,86 δευτερόλεπτα με τη νέα ενημερωμένη έκδοση που περιέχει τον βελτιστοποιημένο κώδικα.

PlayStation 4 και 5: Ταχύτεροι χρόνοι φόρτωσης

Ακόμα και στην περίπτωση φόρτωσης αποθηκευμένων παιχνιδιών θα υπήρχαν σημαντικά πλεονεκτήματα: Φερειπείν από 123 δευτερόλεπτα στα 13,86 δευτερόλεπτα. Φαίνεται ότι το Naughty Dog έχει κάνει βελτιστοποιήσεις παρόμοιες με αυτές που εφαρμόστηκαν από το Sucker Punch για το Ghost of Tsushima και ότι όλα αυτά είναι μέρος του προγράμματος που στοχεύει στη διασφάλιση της συμβατότητας με το PS4 για το PlayStation 5 . Στην πραγματικότητα, οι χρόνοι φόρτωσης θα είναι ακόμη γρηγορότεροι λόγω παρουσίας του νέου σκληρού δίσκου τύπου SSD με εύρος ζώνης 5,5 GB/s.

Το Last of Us: Remastered είναι μέρος μιας τεράστιας λίστας από τα χιλιάδες παιχνίδια στο PS4 που αποτελούν μέρος αυτού του προγράμματος συμβατότητας για το PS5. Θα υπάρξουν επίσης βελτιώσεις παρόμοιες με τις μεταφορτώσεις στην περίπτωση του Xbox Series X, χωρίς ωστόσο οι προγραμματιστές να πρέπει να προχωρήσουν σε ad hoc τροποποιήσεις. Στην περίπτωση του The Outer Worlds, για παράδειγμα, ο SSD που υπάρχει στην κονσόλα θα οδηγούσε σε μείωση 77% στους χρόνους φόρτωσης.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι η Sony άργησε αρκετά να προβεί σε αυτήν την καθοριστική ενέργεια για το PlayStation 4, και επί της ουσίας το πράττει την στιγμή που αποσύρεται αυτή η κονσόλα, αφού θα αντικατασταθεί με την νέας γενιάς που έρχεται σε λίγες εβδομάδες. Όπως και να το δει ο καθένας, η παρούσα κίνηση δεν παύει να είναι ένα θετικό στοιχείο για όλους τους κατόχους των PS4.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166