Σχεδόν το 1/3 θα εγκαταλείψει τη δουλειά του εάν δεν υποστηρίζεται η απομακρυσμένη εργασία

Σχεδόν το 1/3 θα εγκαταλείψει τη δουλειά του εάν δεν υποστηρίζεται η απομακρυσμένη εργασία

Οι επιχειρήσεις πρέπει να παρέχουν στους υπαλλήλους τους τα κατάλληλα μέσα για να εργάζονται εξ αποστάσεως, αφού είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να γυρίσουμε στις συνθήκες που επικρατούσαν κατά το παρελθόν.

Είναι γεγονός πως ορισμένοι άνθρωποι απολάμβαναν την εργασία από το σπίτι κατά τη διάρκεια lockdown στην πανδημία Covid-19, σε τόσο μεγάλο βαθμό, που τώρα αν του ζητήσεις να επιστρέψουν πάλι πίσω στο φυσικό γραφείο τους, απλώς θα αρνηθούν, διότι επί της ουσίας πρόκειται για άσκοπη ταλαιπωρία.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από μία νέα έκθεση της Data Solutions, η οποία ισχυρίζεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, παρά να χάσουν το προνόμιο να εργάζονται από το σπίτι σε μόνιμη βάση.

Με βάση μια δημοσκόπηση περισσότερων από 1.000 εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έκθεση αναφέρει ότι τα δύο τρίτα (2/3) είναι ικανοποιημένα με το πως έχει εφαρμοστεί η απομακρυσμένη εργασία στο πλαίσιο της πανδημίας, και ελπίζουν πως αυτή η προοπτική θα συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον.

Τέσσερις στους δέκα αναμένεται να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση κάποια στιγμή (παρόλο που λιγότερο από το ένα πέμπτο το έχουν ήδη κάνει), ενώ στο 1/3 θα δοθεί μια υβριδική επιλογή, δηλαδή να εργάζεται παράλληλα εξ αποστάσεως, όσο και στην φυσική έδρα της επιχείρησης

Παρόλο που η πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν ικανοποιημένοι με την ταχύτητα, την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που εφάρμοσε η εταιρείας τους στην απομακρυσμένη εργασία, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια εξέλιξης για να φτάσει η παραγωγικότητα στο επόμενο επίπεδο, και κάπως έτσι όλοι να βγουν κερδισμένοι, ακόμα και οι υπάλληλοι.

Η επικοινωνία φαίνεται επίσης να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με σχεδόν τις μισές εταιρείες να μην επικοινωνούν με το προσωπικό σχετικά με τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο.

Ορισμένες εταιρείες επένδυσαν πολλούς πόρους στα φυσικά γραφεία τους, με την ελπίδα να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι σε ένα ασφαλές περιβάλλον, και επέλεξαν να μην δαπανήσουν περαιτέρω χρήματα σε τεχνολογία που θα επέτρεπε τη μόνιμη απομακρυσμένη εργασία.

Τούτη η ιδιομορφία έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι ξόδεψαν ένα σκασμό λεφτά για τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο σπίτι για την εργασία εξ αποστάσεως, με απώτερο σκοπό να είναι το ίδιο αποδοτικοί, όπως το φυσικό γραφείο, χωρίς να παρουσιάζεται καμία αδυναμία στην επιχειρησιακή ικανότητα της εταιρείας. Και μάλιστα, η πλειονότητα των εργαζομένων ανέφεραν πως είχαν αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας μέσω αυτής της τακτικής.

«Υπάρχει ακόμη τεράστια αναποφασιστικότητα για το μέλλον, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι το 43% των εταιρειών δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει τα σχέδιά τους στο προσωπικό όσον αφορά την επιστροφή στο γραφείο. Αυτό πρέπει πραγματικά να γίνει το επίκεντρο τώρα, και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση», δήλωσε ο David Keating, Διευθυντής Πωλήσεων της Data Solutions.

Ενώ η αβεβαιότητα παραμένει, αυτό που θεωρείται πλέον σίγουρο είναι ότι το φυσιολογικό που κάποτε γνωρίζαμε έχει τελειώσει μία και καλή. Επιπλέον, ο νέος τρόπος εργασίας που συζητείται ευρέως σε όλες τις επιχειρηματικές οντότητες, πρέπει να εφαρμοστεί τώρα με μια καλά μελετημένη στρατηγική, κατάλληλη επένδυση για νέο εξοπλισμό και λογισμικό, και σαφή επικοινωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας