ΑρχικήHow toΣχολικές τσάντες: Πως να τις απαλλάξετε από τα περιττά βάρη

Σχολικές τσάντες: Πως να τις απαλλάξετε από τα περιττά βάρη

Οι σχολικές τσάντες χρησιμοποιούνται σχεδόν κάθε μέρα από τα παιδιά μας. Μπορεί κανείς να πει, σχεδόν χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι μέσα σε τούτα τα σακίδια τα παιδιά μας κουβαλάνε εμμέσως πλην σαφώς όλα τα όνειρά τους και όλα τα υπάρχοντα τους. Μέσα στις τσάντες τους θα βρει κανείς βιβλία και τετράδιο, μολύβια, στυλό και άλλα είδη γραφικής ύλης, χρήματα ή και κολατσιό. Έχετε όμως σκεφτεί ποτέ αν όντως το παιδί σας χρειάζεται να κουβαλάει όλα αυτά τα πράγματα μαζί του;

Κάτι που συχνά δε σκεφτόμαστε, είναι το γεγονός ότι οι σχολικές τσάντες θα πρέπει πάντα να είναι όσο το συνατόν ελαφρύτερες. Τα παιδιά δε κάνει να κουβαλάνε μεγάλα βάρη στις πλάτες τους, ειδικά σε καθημερινή βάση. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν το σχολείο είναι μακρυά από το σπίτι. Το ξέρω ότι το να έχει το παιδί σχεδόν όλα του τα βιβλία μέσα στη τσάντα του φαίνεται πως είναι πρακτικό ή πως εξασφαλίζει ότι δε θα ξεχάσει κάποιο βιβλίο ή τετράδιο, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Το καθημερινό κουβάλημα βαριάς τσάντας, μπορεί να προκαλέσει πόνους στη πλάτη ή και να επηρρεάσει την κορμοστασιά του παιδιού και το ανάστημα του.

Πως λοιπόν θα απαλάξετε τις σχολικές τσάντες των παιδιών σας από τα περιττά βάρη; Αυτό το άρθρο μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει με μερικές πολύ απλές, αλλά εξαιρετικά χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Η τσάντα θα πρέπει να περιέχει μόνο τα βιβλία της ημέρας

Η πρώτη συμβουλή είναι η πιο προφανής, αλλά ίσως και η δυσκολότερη για αρκετούς. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελαφρύνετε την τσάντα του παιδιού σας, είναι φτιάχνετε μαζί κάθε μέρα τη τσάντα του, βγάζοντας όλα τα βιβλία και τετράδια που δεν του χρειάζονται. Δενν υπάρχει χειρότερο πράγμα από σχολικές τσάντες που είναι γεμάτες από βιβλία που μπορεί να χρειάζονται στα παιδιά μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η καλύτερη ιδέα λοιπόν, είναι να ζητήσετε από το παιδί σας να σας δώσει ένα αντίγραφο του προγράμματος του, έτσι ώστε να ξέρετε ποια βιβλία χρειάζεται κάθε μέρα και να βοηθάτε κι’ εσείς με το φτιάξιμο της τσάντας.

Οι σχολικές τσάντες πρέπει να περιέχουν μόνο σχολικά παρελκόμενα

Πολλά παιδιά χρησιμοποιούν τις τσάντες του σχολείου για να μεταφέρουν και πράγματα που χρειάζονται για άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, τα αγόρια μπορεί να κουβαλάνε μέσα στη τσάντα τους καλαμίδες η ποδοσφαιρικά παπούτσια, ενώ τα κορίτσια μπορεί να έχουν μέσα παπούτσια χορού ή και καλλυντικά, ανάλογα με την ηλικία τους. Όλα αυτά τα πράγματα, όσο λίγο και να ζυγίζουν, προσθέτουν περιττό βάρος στη πλάτη του παιδιού σας, Οι σχολικές τσάντες λοιπόν, θα πρέπει να περιέχουν μόνο σχολικά είδη.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κουβαλάνε βαριά βιβλία ή αντικείμενα στις τσάντες τους

Κάποιες φορές μπορεί κάποιος δάσκαλος ή καθηγητής των παιδιών σας, να τους ζητήσει να φέρουν στο σχολείο κάποιο λεξικό ή και κάποιο άλλο βαρύ βιβλίο ή αντικείμενο. Σε αυτή τη περίπτωση, δε θα πρέπει να αφήσετε το παιδί σας να το κουβαλήσει στη τσάντα του, ειδικά αν είναι πολύ μικρό. Αυτά τα βαριά αντικείμενα θα προσθέσουν πολύ βάρος στη πλάτη του παιδιού σας και απλά δεν ανήκουν στις σχολικές τσάντες. Είναι καλύτερο να τα κουβαλήσει στο χέρι ή σε μία σακούλα.

Προσέξτε την τοποθέτηση των αντικειμένων στις τσάντες

Όσο ελαφρυά και να είναι μία τσάντα, πάλι θα βάλει κάποιο βάρος στη πλάτη του παιδιού σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να φροντίσετε για την όσο το δυνατόν καλύτερη κατανομή αυτού του βάρους. Βάλτε τα βαρύτερα βιβλία όσο πιο χαμηλά γίνεται και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μέρος της τσάντας που έρχεται σε επαφή με τη πλάτη. Έτσι θα αναλάβει η μέση του παιδιού σας να “κουβαλήσει” το κύριο βάρος και όχι η σπονδυλική του στήλη. Επίσης, οι σύγχρονες σχολικές τσάντες είναι γεμάτες τσεπάκια και θήκες. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες μπορείτε, αν όχι όλες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε μία καλή κατανομή του βάρους σε όλη τη τσάντα και κατ’ επέκταση σε όλη τη πλάτη και όχι σε ένα σημείο της. Περισσότερα σχετικά με την οργάνωση της τσάντας σε αυτόν τον σύνδεσμο!

Καθαρίστε τη τσάντα κάθε εβδομάδα

Οι σχολικές τσάντες γεμίζουν από φωτοτυπίες και σημειώσεις, που φυσικά τους προσθέτουν και περιττό βάρος. Στο τέλος κάθε εβδομάδας λοιπόν, αδειάστε τη τσάντα του παιδιού σας και ξεφορτωθείτε όλη τη άχρηστη χαρτούρα και τα σκουπίδια που μπορεί να περιέχει η τσάντα του. Προσέξτε μόνο μη σας παραπλανήσει το ανήλικο τέκνο σας και πετάξετε κάποια εργασία που του έχει ανατεθεί από το δάσκαλο για να την ολοκληρώσει στο σπίτι.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166