Στα χνάρια του Χέμινγουεϊ

Στα χνάρια του Χέμινγουεϊ

Υπάρχουν δύο ειδών συγγραφείς: αυτοί που γράφουν όσα θα ήθελαν να ζήσουν κι αυτοί που γράφουν όσα έζησαν. Και υπάρχει κι ο Χέμινγουεϊ, ο οποίος έγραψε για ήρωες και ζωές πολύ μεγαλύτερες από τη δική σου, αλλά έζησε μια ζωή πολύ μεγαλύτερη ακόμα κι από αυτήν των ηρώων του. Ακολούθησε τα βήματα του μεγαλύτερου μύθου που έβγαλε ποτέ η αμερικανική λογοτεχνία και βρες τον ήρωα που κρύβεις μέσα σου. Το Texnologia.Net σου παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες.

Οι 10+3 εντολές του Χέμινγουεϊ

 1. Πάντα κάνε νηφάλιος τα πράγματα που είπες ότι θα κάνεις μεθυσμένος. Αυτό θα σε διδάξει να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
 2. Όσο μεγαλώνεις είναι δυσκολότερο να έχεις ήρωες, αλλά είναι κάτι σαν αναγκαιότητα.
 3. Ποτέ μην μπερδεύεις την κίνηση με τη δράση.
 4. Η ζωή κάθε ανθρώπου τελειώνει με τον ίδιο τρόπο. Είναι μόνο οι λεπτομέρειες του πώς έζησε και πώς πέθανε που ξεχωρίζουν τον έναν άνθρωπο από τον άλλο.
 5. Αν είσαι αρκετά τυχερός να έχεις ζήσει στο Παρίσι νέος, τότε όπου κι αν πας για το υπόλοιπο της ζωής σου, αυτό μένει μαζί σου, το Παρίσι είναι κινητή γιορτή.
 6. Κανένα όπλο δεν έλυσε ποτέ ένα ηθικό πρόβλημα. Μπορεί να φανεί ως λύση, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί πως είναι τέτοια.
 7. Δεν υπάρχει πιο μόνος άνθρωπος στο θάνατο, εκτός από την αυτοκτονία, από τον άντρα που έζησε πολλά χρόνια με μία καλή σύζυγο και την έχασε. Αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται, δεν μπορεί να υπάρξει happy end σε αυτό.
 8. Ποτέ δεν χρειάστηκε να διαλέξω ένα θέμα, το θέμα μου περισσότερο με κυνηγούσε.
 9. Λατρεύω να κοιμάμαι. Η ζωή μου έχει την τάση να καταρρέει όταν είμαι ξύπνιος, ξέρεις.
 10. Η ευτυχία στους έξυπνους ανθρώπους είναι το σπανιότερο πράγμα που ξέρω.
 11. Όταν έχεις σκοτώσει ένα πουλί που πετάει, έχεις σκοτώσει όλα τα πουλιά που πετάνε. Είναι όλα διαφορετικά και πετάνε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά η αίσθηση είναι ίδια και το τελευταίο είναι το ίδιο καλό με το πρώτο.
 12. Γιατί να ενδιαφερθείς για έναν άντρα που απέτυχε;
 13. Ποτέ μην πας ταξίδια με κάποιον που δεν αγαπάς.
Προηγούμενο άρθροΠέφτοντας από την Αιώρα
Επόμενο άρθροΒενσάν Κασέλ: Οι συμβουλές ενός αχτύπητου ηθοποιού
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας