ΑρχικήHow toΤα οφέλη της συχνής επανεκκίνησης του κινητού τηλεφώνου

Τα οφέλη της συχνής επανεκκίνησης του κινητού τηλεφώνου

Γνωρίζατε ότι η συχνή επανεκκίνηση ή η απενεργοποίηση του κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη ; Αυτό ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών ( NSA ).

Η υπηρεσία προτείνει ότι και οι χρήστες iPhone και Android θα πρέπει να απενεργοποιήσουν ή να επανεκκινήσουν τις συσκευές τους για να αποφύγουν διαφορετικούς τύπους επιθέσεων.

Αν και πολλοί χρήστες συνήθως κάνουν αυτή την πρακτική μόνο όταν πρέπει να ενημερώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, η NSA την κατατάσσει ως λανθασμένη επειδή συμβουλεύει ότι αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Γιατί πρέπει να επανεκκινείτε συχνά το κινητό σας;

Σύμφωνα με έγγραφο της NSA , καλό είναι να επανεκκινείτε το κινητό σας μία φορά την εβδομάδα για να προστατευτείτε από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Τονίζει ότι με αυτή την ενέργεια οι χάκερ μπορούν να σταματήσουν να κλέβουν προσωπικές πληροφορίες από το κινητό.

Ας θυμηθούμε ότι το κινητό τηλέφωνο (που μας συνοδεύει σε καθημερινή βάση) έχει ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να μας θέσουν σε κίνδυνο αν πέσει σε λάθος χέρια, αφού σε αυτή τη συσκευή αποθηκεύονται φωτογραφίες, κωδικοί πρόσβασης, τραπεζικά στοιχεία, email κ.λπ.

Επιπλέον, οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή ενδέχεται να λειτουργούν στο παρασκήνιο και εάν κάποια από αυτές δεχτεί επίθεση από κακόβουλο λογισμικό, τότε δύναται συλλέξουν και να μεταδώσουν σημαντικές πληροφορίες στον εισβολέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επανεκκινήσετε ή να απενεργοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για λίγα λεπτά, ώστε να διακοπεί άμεσα οποιαδήποτε επίθεση.

Τα οφέλη της συχνής επανεκκίνησης του κινητού τηλεφώνου

Η συχνή επανεκκίνηση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη, που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και μακροχρόνια απόδοση της συσκευής. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα κύρια οφέλη:

 1. Βελτίωση Απόδοσης

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου μπορεί να καθαρίσει τη μνήμη RAM και να κλείσει εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ταχύτητα και απόκριση της συσκευής, καθώς μειώνεται ο φόρτος εργασίας του συστήματος.

 1. Επίλυση Προβλημάτων

Πολλές φορές, μικροπροβλήματα όπως καθυστερήσεις, κολήματα ή απρόσμενες διακοπές λειτουργίας μπορούν να επιλυθούν απλά με μια επανεκκίνηση. Αυτό οφείλεται στο ότι η επανεκκίνηση επαναφέρει το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές στην αρχική τους κατάσταση.

 1. Διαχείριση Μνήμης

Οι εφαρμογές που παραμένουν ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της μνήμης RAM, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται ενεργά. Η επανεκκίνηση ελευθερώνει αυτή τη μνήμη, εξασφαλίζοντας καλύτερη διαχείριση και διαθεσιμότητα μνήμης για νέες εφαρμογές.

 1. Ενημερώσεις Λογισμικού

Κατά την επανεκκίνηση, το λειτουργικό σύστημα έχει την ευκαιρία να εγκαταστήσει ενημερώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων που έχουν ληφθεί, αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί. Αυτές οι ενημερώσεις είναι σημαντικές για τη βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας της συσκευής.

 1. Ασφάλεια

Η επανεκκίνηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση απειλών ασφαλείας. Αν και δεν είναι απόλυτη λύση, μπορεί να διακόψει τη δράση κάποιου κακόβουλου λογισμικού που έχει εγκατασταθεί στη συσκευή και τρέχει στο παρασκήνιο.

 1. Ενεργειακή Αποδοτικότητα

Η επανεκκίνηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Όταν η συσκευή τρέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς επανεκκίνηση, κάποιες διεργασίες και εφαρμογές μπορεί να καταναλώνουν συνεχώς ενέργεια. Η επανεκκίνηση διακόπτει αυτές τις διεργασίες, εξοικονομώντας ενέργεια.

 1. Διαχείριση Προσωρινών Αρχείων

Οι εφαρμογές και το λειτουργικό σύστημα δημιουργούν προσωρινά αρχεία κατά τη χρήση. Με τον καιρό, αυτά τα αρχεία μπορούν να συσσωρευτούν και να επηρεάσουν την απόδοση της συσκευής. Η επανεκκίνηση διαγράφει πολλά από αυτά τα προσωρινά αρχεία, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της συσκευής.

 1. Βελτίωση Λειτουργίας Δικτύου

Η επανεκκίνηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Επαναφέρει τις ρυθμίσεις σύνδεσης και μπορεί να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την συνδεσιμότητα και την ποιότητα σήματος.

 1. Αποτροπή Υπερθέρμανσης

Η συνεχής λειτουργία μιας συσκευής μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, ειδικά αν χρησιμοποιούνται έντονα οι εφαρμογές ή λειτουργίες. Η επανεκκίνηση δίνει χρόνο στη συσκευή να κρυώσει και να επαναφέρει τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τι άλλα μέτρα πρέπει να λάβω για να αποφύγω επιθέσεις στο κινητό μου;

Η NSA μας προτείνει και άλλες συστάσεις για να κρατήσετε το κινητό σας προστατευμένο από επιθέσεις. Κάποιες από αυτές είναι:

 • Κρατήστε το κινητό σας ενημερωμένο, εγκαθιστώντας τις τελευταίες ενημερώσεις που έχουν εκδώσει οι προγραμματιστές για τις εφαρμογές και το λογισμικού της συσκευής σας
 • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό.
 • Να έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
 • Αποφύγετε τη χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi.
 • Λήψη αξιόπιστων εφαρμογών.
 • Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους.
 • Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166