The Simpsons Movie: The Music

Τους πήρε λίγο παραπάνω, αλλά τελικά τα κατάφεραν! Η θεοπάλαβη, κίτρινη οικογένεια, που βασανίζει τις Αμερικάνικες και διεθνείς τηλεοράσεις για πάνω από 18 season, έρχεται φέτος να μας προσφέρει μια ταινία, της οποίας η θέαση ίσως και να μην είναι απαραίτητη, καθώς «δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να πληρώσεις για κάτι που βλέπεις τσάμπα στην τηλεόραση», σύμφωνα με τον πατριάρχη και πανηλίθιο Homer Simpson.

Η ταινία, η οποία είναι ξεκαρδιστική, αυθάδης και ανελέητη με τα Αμερικάνικα ιδεώδη, θίγει το πολύ επίκαιρο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των επιπτώσεών του, καθώς μετά από ένα λάθος (!) του Homer, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Schwarzenegger αποφασίζει (;) να καταστρέψει το Springfield! “Actually, you doomed us all” όπως λέει και ο Bart στον πατέρα του, καθώς η κλεψύδρα αδειάζει και το Springfield βαδίζει προς την ολοκληρωτική εξαφάνιση.

Παρ’ όλες τις τηλεοπτικές της ευκολίες και την «κοιλιά» που κάνει λίγο μετά το πρώτο μισό, η πρώτη ταινία των Simpsons μπορεί να κριθεί ως ένα άκρως επιτυχημένο πείραμα, με σκηνές ανθολογίας, πολύ γέλιο αλλά και πολλή περισυλλογή πάνω στο μέλλον του πλανήτη. Ότι θα ήθελε να καταφέρει πιθανότατα και η Lisa με την οικολογική της εκστρατεία…

Δεύτερη φορά που ανταμώνουμε φέτος με τον εξαιρετικό κύριο Hans Zimmer, καθώς η μουσική του μπαγκέτα όρισε τόσο το soundtrack των τρίτων Πειρατών όσο και το παρόν των συμπαθών κίτρινων Αμερικανών. Ο Zimmer έχοντας υπόψην του τόσο το ειδικό βάρος της ταινίας, όσο και του Theme των Simpsons εμμένει στην cartoonίστικη προσέγγιση της μουσικής επένδυσης της ταινίας, αλλά συνάμα δεν απεμπολεί την ορχηστρική του μαεστρία και μας παραδίδει ένα soundtrack το οποίο είναι τόσο γευστικό, όσο ένα… donut!

Στα δεκαπέντε κομμάτια της συλλογής θα βρούμε το πασίγνωστο θέμα των Simpsons, πιο «σοβαρές» στιγμές (οι οποίες συνοδεύουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ταινίας), αλλά και πιο ανάλαφρες/ενθαρρυντικές όταν τελικά η επιφοίτηση ακουμπάει μέχρι και τον Homer και του δείχνει τον τρόπο να σώσει το Springfield.

Το στοίχημα που φαίνεται να κερδίζει άνετα ο Zimmer είναι αυτό της ελαφρότητας: το soundtrack είναι ευχάριστο χωρίς να γίνεται χαζοχαρούμενο και σοβαρό χωρίς να καταντάει σοβαροφανές. Επιπρόσθετα, ντύνει εξαιρετικά τις ανοησίες του Homer, τον προβληματισμό της Lisa, την αφέλεια της Marg και την αυθάδεια του Bart χωρίς όμως να τους υποσκελίζει από το πρώτο πλάνο.

“Spider pig, spider pig, does whatever a spider pig does” τραγουδάει ο Homer στην ταινία και η χορωδία στο soundtrack, αφήνοντάς σου την μουσική φράση κολλημένη στο μυαλό, μαζί με την αντίστοιχη σκηνή από την ταινία. Οι Simpsons ήλθαν, είδαν και ενίκησαν, υπό την συνοδεία μιας εξαιρετικής μουσικής πρότασης. Εμείς όλοι δεν έχουμε παρά να τους απολαύσουμε και να περιμένουμε, τι άλλο… το sequel!

 • Βαθμολογία: 8/10

Track Listing

 1. Simpsons Theme
 2. Trapped Like Carrots
 3. Doomsday Is Family Time
 4. Release The Hounds
 5. Clap For Alaska
 6. What`s An Epiphany?
 7. Thank You Boob Lady
 8. You Doomed Us All`Again
 9. Lead, Not To Read
 10. Why Does Everything I Whip Leave Me?
 11. Bart`s Doodle
 12. World`s Fattest Fertilizer Salesman
 13. His Big Fat Butt Could Shield Us All
 14. Spider Pig
 15. Reclessly Impulsive
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166