Τι είναι Αγιουρβεδικό μασάζ: Ayurvedic Massage

Τι είναι Αγιουρβεδικό μασάζ: Ayurvedic Massage

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε με απλούς όρους και έννοιες τι είναι το Αγιουρβεδικό μασάζ για να κατανοήσετε αμέσως περί τίνος πρόκειται.

Τι είναι Αγιουρβεδικό μασάζ

Το Hot Stones Ayurvedic Massage ή Αγιουρβεδικό μασάζ, από το Βέδα που είναι η γνώση ή επιστήμη, και το Αγιούρ που σημαίνει ζωή ή μακροβιότητα, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μασάζ με πέτρες ηφαιστείου και αιθέρια έλαια. Τέτοια αιθέρια έλαια σε συνδυασμό με τις πέτρες ηφαιστείου παρέχουν τροφή στο δέρμα και διαμέσου αυτού στους μύες , στα κοκάλα, στα νεύρα.

Όπως τα σημεία βελονισμού της Κινέζικης ιατρικής, η AYUERDA έχει τα δικά της ευαίσθητα σημεία, στα οποία τοποθετούνται ζεστές πέτρες ηφαιστείου σε όλο το σώμα, με σκοπό να βοηθήσουμε στην εξισορρόπηση της ροής ενέργειας μέσα στο σώμα.

Το Hotstones AYUERDA πραγματοποιείτε σε ήσυχο περιβάλλον, υπό το φως των κεριών, και την ατμόσφαιρα να πλημμυρίζεται από την ευωδία των αιθέριων ελαίων .

Η αίσθηση είναι μοναδική και τα οφέλη πολλά: «Επαναφέρει την ισορροπία και την αρμονία στον οργανισμό και δρα προληπτικά για ασθένειες. Καθαρίζει το σώμα από τις συσσωρευμένες τοξίνες. Αναζωογονεί το αμυντικό σύστημα. Συμβάλλει στην αύξηση της ευεξίας, ενεργετικότητας και πνευματικής διαύγειας. -Αντιστρέφει τις αρνητικές επιδράσεις του στρες στο σώμα και στο πνεύμα με επακόλουθο την επιβράδυνση της διαδικασίας του γήρατος.

Το Αγιουρβεδικό μασάζ πρέπει να γίνεται από έμπειρα και εξεδεικευμένα άτομα (αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές), και σε κατάλληλο περιβάλλον. Τελειώνοντας το Αγιουρβεδικό μασάζ, τα αποτελέσματα είναι αισθητά.

Το πρόσωπο μας λάμπει και δείχνει κατά πολλά χρόνια νεότερο, το σώμα μας το νιώθουμε πιο ξεκούραστο και ανάλαφρο. Και το καλύτερο που το αφήσαμε για το τέλος, είμαστε φορτισμένοι με θετική ενέργεια. Και πώς να μην είμαστε άλλωστε αφού ήταν αισθητή η αλλαγή μαγνητικού πεδίου! Είναι ακριβώς αυτό « το αντίδοτο που χρειαζόμαστε για τη δυσαρμονική και αλλοπρόσαλλη ζωή μας». To Αγιουρβεδικό μασάζ το δοκιμάσαμε στο Κέντρο Αισθητικής «Ανάπλαση».

Αγιουρβεδικό μασάζ και οφέλη

Ξεχωρίζει από άλλα τύπου μασάζ λόγω της εστίασης στο δέρμα, και όχι μόνο των υποκείμενων κουρασμένων μυών μέσω των ιδιαίτερων αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται για τούτο το σκοπό έως τις κινήσεις που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, και τυπικά μοιάζει περισσότερο με ένα απαλό μασάζ προσώπου που εκεί απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά με τη μόνη ειδοποιό διαφορά είναι ότι εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα σας, και όχι αποσπασματικά, δηλαδή τοπικά σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.

Η έντονη χρήση αιθέριων ελαίων και η εστίαση σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία του σώματος καθιστούν το Αγιουρβεδικό μασάζ εντελώς διαφορετικό από το σουηδικό μασάζ. Επιπλέον όταν χρησιμοποιείται ως θεραπεία για την αποσυμφόρηση και την ξεκούραση τον πιασμένων μυών, ο θεραπευτής επικεντρώνεται κυρίως στο χειρισμό των ενεργειακών πεδίων και στην απελευθέρωση της συναισθηματικής επιβάρυνσης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Ayurvedic Massage, όπως είναι γνωστό με το συγκεκριμένο όνομα παγκοσμίως απαιτείται να γίνεται από εξειδικευμένα άτομα που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο από εγκεκριμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό να ασκούν αυτό το επάγγελμα από κάποιο αναγνωρισμένο οργανισμό.

Και φυσικά να αποφεύγετε τους τσαρλατάνους που υποτίθεται ότι είναι γκουρού σε αυτό τον τομέα. Και ο λόγος που επισημαίνω αυτό το στοιχείο έγκειται στο γεγονός πως η συνεδρία με ένα τέτοιο ανίδεο άτομο δεν θα αποφέρει κανένα όφελος σε σχέση με αυτά που μπορεί πράγματι να χαρίσει το Αγιουρβεδικό μασάζ.

Προηγούμενο άρθροΚρασιά. Ούτε καν δέκα ευρώ
Επόμενο άρθρο10 tips για βαμμένα μαλλιά
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας