Τηλεχειριστείτε και συγχρονίστε το Smartphone με το PC σας

Τηλεχειριστείτε και συγχρονίστε το Smartphone με το PC σας

Χειριστείτε το smartphone σας από την άνεση του πλήρους πληκτρολογίου και του εργονομικού ποντικιού του PC σας και δημιουργήστε κανόνες συγχρονισμού αρχείων.

Γιατί όταν κάθεστε μπροστά σε έναν υπολογιστή με εργονομικό πληκτρολόγιο και ποντίκι να πρέπει να επιστρέψετε στο “στριμωγμένο” πληκτρολόγιο του κινητού και το περιορισμένο dpad ή mini-joystick που πιθανότατα διαθέτει για το χειρισμό του; Γιατί να προσπαθείτε να σημαδέψετε με τη γραφίδα στην οθόνη του, όταν μπορείτε απλά να κάνετε κλικ με το ποντίκι σε μια μεγεθυσμένη εκδοχή όσων απεικονίζονται σε αυτήν;

Το Pocket Controller Pro (διαθέσιμο από τη διεύθυνση https://soti.net/products/pocket-controller) επιτρέπει ακριβώς αυτά, και ακόμη περισσότερα, λειτουργώντας όχι μόνο ως λύση τηλεχειρισμού του smartphone σας, αλλά περιλαμβάνοντας και πρόσθετες διευκολύνσεις. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η υποστήριξη κανόνων συγχρονισμού αρχείων ανάμεσα στον υπολογιστή και το κινητό, σημείο στο οποίο υστερεί η επίσημη προσέγγιση των βασισμένων σε Windows Mobile smartphones, Activesync. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να τηλεχειριστείτε το smartphone σας μέσω της συσκευής, αλλά και να δημιουργήσετε κανόνες συγχρονισμού, για να έχετε πάντα μαζί σας τα πολύτιμα αρχεία σας.

Pocket Controller Pro (Βήμα 1)

Το πρώτο βήμα για τη χρήση της εφαρμογής είναι φυσικά η εγκατάσταση της. Ευκολότερος τρόπος, η σύνδεση του smartphone με τον υπολογιστή μέσω Activesync και κατόπιν η εκκίνηση της εγκατάστασης στο PC – η οποία θα ανιχνεύσει ότι είναι συνδεδεμένο το smartphone και θα σας επιτρέψει, πέρα από τη βασική εφαρμογή στο PC, να εγκαταστήσετε και το απαραίτητο λογισμικό στο κινητό. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντιγράψετε το αρχείο CAB που περιέχει το πρόγραμμα στη μνήμη του κινητού σας, και να το τρέξετε από τον File Manager.

Βήμα 2

Μετά την εγκατάσταση, και ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή μέσω Activesync, αρκεί να εκκινήσετε το SOTI Pocket Controller Pro και να κάνετε κλικ στο πλήκτρο Connect (με το τριγωνικό σύμβολο του Play). Στο παράθυρο της εφαρμογής θα εμφανιστεί το “desktop” της φορητής συσκευής σας, την οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω ποντικιού και πληκτρολογίου.

Βήμα 3

Το SOTI Pocket Controller Pro σας παρέχει ορισμένες χρήσιμες επιλογές για τη διαχείριση του smartphone σας. Για παράδειγμα, ένα κλικ στο System Information δείχνει στοιχεία σχετικά με τη συσκευή, τον επεξεργαστή, την κατανάλωση μνήμης της κ.λπ. Επιπλέον, συγχρονίζει το clipboard του PC με το smartphone – έτσι μπορείτε να κάνετε copy ένα κείμενο στον υπολογιστή και paste στην -εικονική- οθόνη του smartphone.

Βήμα 4

Το πιο ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, όπως αναφέραμε ήδη, το ευέλικτο σύστημα συγχρονισμού αρχείων με το PC. Για αυτό, κάντε κλικ στο “βελάκι” του πλήκτρου Sync που βρίσκεται στο tab Home της εφαρμογής. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στο πλήκτρο Add (πάνω δεξιά) και μετά διαλέξτε τον τύπο κανόνα που θέλετε να δημιουργήσετε – από το PC στο κινητό, το αντίστροφο ή αμφίδρομη ανταλλαγή αρχείων (κατά την οποία διατηρούνται τα πιο πρόσφατα).

Βήμα 5

Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλώσετε το φάκελο του smartphone, του οποίου τα περιεχόμενα θα συγχρονίζονται με αυτά ενός φακέλου του υπολογιστή. Αν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο, χρησιμοποιώντας το σχετικό πλήκτρο με το… οικείο από τα Windows εικονίδιο (τρίτο από τα τέσσερα). Στη συνέχεια θα κληθείτε να επαναλάβετε το ίδιο βήμα για τον αντίστοιχο φάκελο από την πλευρά του υπολογιστή.

Βήμα 6

Στο επόμενο βήμα μπορείτε να ορίσετε το είδος των αρχείων που θα συγχρονίζονται ανάμεσα στο PC και το smartphone. Το αρχικό φίλτρο “.” αντιγράφει τα πάντα. Αντικαθιστώντας τον δεύτερο αστερίσκο με την κατάληξη ενός τύπου αρχείων ορίζετε ότι θα συγχρονίζονται μόνο αυτά – π.χ. αλλάζοντας το φίλτρο σε “*.doc” θα συγχρονίζονται αρχεία του Word. Επίσης, σε περίπτωση απουσίας ενός αρχείου στη μία από τις δύο τοποθεσίες, μπορείτε να διαλέξετε αν θα αντιγράφεται από την άλλη ή θα διαγράφεται και σε εκείνη.

Βήμα 7

Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο – ο κανόνας συγχρονισμού έχει δημιουργηθεί και έχει καταχωρηθεί στην εφαρμογή. Για μεγαλύτερη ευελιξία μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερους και διαφορετικού τύπου κανόνες – π.χ. για να συγχρονίζονται αμφίδρομα τα αρχεία τύπου .doc και .txt, αλλά ειδικά τα αρχεία εικόνων .jpg να αντιγράφονται από το smartphone προς το PC και όχι το αντίστροφο.

Βήμα 8

Αφότου δημιουργήσετε τους κανόνες που θέλετε, ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα κλικ στο Options του Sync Manager. Εκεί ενεργοποιήστε το Synchronize on connect, ώστε να εκτελείται συγχρονισμός όταν η εφαρμογή συνδέεται με το smartphone σας και, αν το επιθυμείτε, δηλώστε από το pull-down μενού, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, τη συχνότητα με την οποία θα επαναλαμβάνεται ο συγχρονισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας