Το Android θεωρείται πιο αξιόπιστο εμπορικό σήμα από το iOS, σύμφωνα με μελέτη

Το Android θεωρείται πιο αξιόπιστο εμπορικό σήμα από το iOS, σύμφωνα με μελέτη

Το Android θεωρείται πιο αξιόπιστο εμπορικό σήμα από το iOS, σύμφωνα με μελέτη.

Η Apple με την πάροδο των ετών κατάφερε να δημιουργήσει ένα υγιές οικοσύστημα με τα προϊόντα της που βοήθησε την εταιρεία να επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο αφοσίωσης από τους χρήστες της. Στην πραγματικότητα, κάποιοι πίστεψαν ευρέως ότι οι χρήστες του iOS έδειχναν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο εμπορικό της σήμα από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Αυτό όμως ήταν πριν από την τελευταία μελέτη της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), η οποία αναφέρει ότι οι χρήστες Android έχουν το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στο εμπορικό της σήμα, φτάνοντας το 91%.

Η έρευνα της CIRP καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 91% των χρηστών Android στις ΗΠΑ παρέμεινε στην ίδια πλατφόρμα, δείχνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι, ενώ το 86% των χρηστών παρέμεινε στο iOS.

Ο Mike Levin, συνεταίρος και συνιδρυτής της CIRP δήλωσε: «Τα δεδομένα μετρήθηκαν με το ποσοστό των πελατών που παραμένουν σε κάθε λειτουργικό σύστημα κατά την ενεργοποίηση ενός νέου τηλεφώνου για το πρώτο δωδεκάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2017».

Η έκθεση προσθέτει ότι οι καταναλωτές που επιλέγουν κάποιο λειτουργικό σύστημα τείνουν να επενδύουν οικονομικά αγοράζοντας εφαρμογές, δημιουργώντας έτσι μια σταθερή πίστη στο εκάστοτε εμπορικό σήμα.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή τα δύο κυριότερα λειτουργικά συστήματα γιατί συσκευές των έξυπνων τηλεφώνων είναι το Android και το iOS, και τα υπόλοιπα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, δίχως οι κατασκευαστές smartphones να το επιλέγουν που έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα να μένουν στην αφάνεια.

Ο λόγος που το android είναι τόσο επιτυχημένο οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να επιλέγουν ανάμεσα σε διαφορετικά στυλ τηλεφώνων, παραμένοντας ταυτόχρονα ακόμα στην πλατφόρμα. Τα τελευταία χρόνια, οι συσκευές Android έχουν βελτιώσει τη γλώσσα προγραμματισμού των τηλέφωνών τους, ενώ η Apple δυστυχώς θέτει περιορισμούς, αφού το διαθέτει αποκλειστικά στο iPhone . Αυτό επέτρεψε στους χρήστες του Android να δοκιμάσουν διαφορά νέα τηλέφωνα χωρίς να χρειαστεί εγκαταλείψουν τις επενδύσεις τους στις εφαρμογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας