Το Kaspersky μεταφέρει το σύστημα ψηφοφορίας Polys στο Exonum blockchain

Το Kaspersky μεταφέρει το σύστημα ψηφοφορίας Polys στο Exonum blockchain

Το Polys είναι ένα ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που αναπτύχθηκε από το Kaspersky Innovation Hub και βασίζεται στο blockhain. Ένα σύστημα που έχει ήδη υιοθετηθεί από περισσότερους από έναν οργανισμούς, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα ταξίδια, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να διατηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις για περισσότερη προστασία στην κοινωνία. Μεταξύ των περιπτώσεων χρήσης, επισημαίνουμε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νεολαίας, τις Γερμανικές εκλογές, όπως και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο σύστημα βασιζόταν αποκλειστικά σε ένα ιδιόκτητο δίκτυο blockchain, αλλά τώρα το Polys έχει μεταφερθεί σε αυτό του Exonum blockchain.

Γιατί η Polys αλλάζει το blockchain;

Μέχρι τώρα, η Polys βασίστηκε σε ένα ιδιωτικό blockchain που βασίζεται στο Ethereum, μια πλατφόρμα που ωστόσο συνοδευόταν από διάφορους περιορισμούς, αφού μπορούσε να διαχειριστεί μόνο 100/200 συναλλαγές (ή ψήφους) ανά δευτερόλεπτο, έναν περιορισμό που εμπόδισε την υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας. Επομένως, ήταν απαραίτητη μια αλλαγή πλατφόρμας και η επιλογή έπεσε στο blockchain Exonum, ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα εταιρικού τύπου που αναπτύχθηκε από την Bitfury, ικανή να επεξεργάζεται έως 5.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Για να κατανοήσετε τα συγκρίσιμα μεγέθη σας παραθέτουμε το εξής στοιχείο, το κύκλωμα Visa μπορεί να διαχειριστεί «μόνο» 45.000 συναλλαγές ένα δευτερόλεπτο. Αυτή η αλλαγή επέτρεψε στον Polys να εφαρμόσει κρυπτογραφία ελλειπτικών καμπυλών (Elliptic-curve cryptography), που θεωρείται ασφαλέστερη. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Exonum είναι η δυνατότητα δημιουργίας κρυπτογραφικής απόδειξης μέσω του ενσωματωμένου client, η οποία επιτρέπει επαληθεύσεις από άκρο σε άκρο και εγγυάται ότι δεν θα υπάρχει χειραγώγηση. Για να διασφαλίσει την ανώνυμη ψηφοφορία, η Polys βασίζεται σε ένα σύστημα τυφλών υπογραφών, το οποίο απλώς επαληθεύει ό,τι ο χρήστης έχει δικαίωμα ψήφου, χωρίς να το συσχετίζει με την επιλογή του. Η υπηρεσία υπογραφής λειτουργεί από προεπιλογή μαζί με τις υπηρεσίες που είναι ήδη διαθέσιμες στο Polys, αλλά παρέχεται η επιλογή άρσης αυτής της λειτουργίας σε περίπτωση που το επιθυμεί ο διαχειριστής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας