Το κόκκινο μαλλί ενοχλεί τους κατοίκους του Νιουκάστλ

Το κόκκινο μαλλί ενοχλεί τους κατοίκους του Νιουκάστλ

Το κόκκινο μαλλί, χαρακτηριστικό μία εξαμελής οικογένειας στο Νιουκάστλ, φαίνεται πως τους έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Από δύο σπίτια χρειάστηκε να μετακομίσουν για να μη δέχονται τα παιδιά τα πειράγματα – και όχι μόνο – των συνομήλικων τους.

Ο Κέβιν και η Μπάρμπαρα Τσάπμαν ισχυρίζονται πως τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας 10 με 13 ετών, ζουν υπό το φόβο του χλευασμού και της βίας. Αυτή ήταν και η αιτία που τους ανάγκασε να μετακομίσουν αρχικά από το Walker στο Newbiggin Hall και μετά στο Kenton Bar.

Ο 11χρονος Κέβιν δήλωσε ότι πρόσφατα δέχτηκε επίθεση σε ένα δρόμο όπου τον χτύπησαν. Τρομοκρατημένα είναι και τα αδέρφια του, οι 10χρονοι Ραϊέλ και Ντάνιελ και ο 13χρονος Τζόρνταν.

“Η κακομεταχείριση που δεχόμαστε είναι απίστευτη. Αρχισε πριν από περίπου τρία χρόνια, με τον εκφοβισμό των παιδιών για το χρώμα των μαλλιών τους. Από τότε τα έχουν χτυπήσει, τα έχουν κλωτσήσει, τα έχουν πετάξει από φράχτη. Οποτε βγαίνουν έξω, αυτές οι συμμορίες τους παρενοχλούν.” τόνισε ο Κέβιν Τσάπμαν.

Το συμβούλιο του Νιουκάστλ δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα ενώ ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής παραδέχτηκε ότι όντως έχουν σημειωθεί διάφορα επεισόδια τα οποία ερευνώνται.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία χώρα που φημίζεται για συχνά και αδικαιολόγητα περιστατικά βίας, παρόλο που είναι μία χώρα πολιτισμένη και γενικά η κοινωνία της θεωρείται πως είναι απελευθερωμένη από διάφορα κοινωνικά Ταμπού. Να θυμίσω απλά εκείνη την περίφημη περίοδο που η Μάργκαρετ Θάτσερ, η τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας, πήρε την τολμηρή απόφαση να τιμωρήσει το Αγγλικό ποδόσφαιρο λόγω του χουλιγκανισμού και δεν επέτρεπε σε καμία εγχώρια ομάδα να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις για περίπου έξι συνεχόμενα χρόνια.

Άλλωστε αυτή ήταν η κύρια αιτία που η Μάργκαρετ Θάτσερ μισήθηκε τόσο πολύ από τον ανδρικό πληθυσμό και μάλιστα την ημέρα του θανάτου της κάποιοι ανεγκέφαλοι πανηγύριζαν, προφανώς γιατί ένιωθαν απέραντη απέχθεια για τη συγκεκριμένη προσωπικότητα, που σημάδεψε για κάποιους αρνητικά το Αγγλικό ποδόσφαιρο και για κάποιο άλλους θετικά, διότι κατάφερε να πατάξει το χουλιγκανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας