ΑρχικήΕιδήσειςΤο Νέο Δελχί πνίγεται στην αιθαλομίχλη, ανήμπορο να αντιδράσει

Το Νέο Δελχί πνίγεται στην αιθαλομίχλη, ανήμπορο να αντιδράσει

Το Νέο Δελχί καλύφθηκε σήμερα με επικίνδυνη αιθαλομίχλη, καθώς τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ορισμένα τμήματα της πόλης αυξήθηκαν σε «σοβαρά» επίπεδα, καθιστώντας την περιοχή ως μια ενεργή υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους που διαβιούν σε τούτο το μέρος.

Ο καπνός από την καύση των γεωργικών προϊόντων, τους καπνούς των οχημάτων και τις βλαβερές βιομηχανικές εκπομπές αερίων, σε συνδυασμό με τις ψυχρές θερμοκρασίες και τους αργούς κινούμενους ανέμους που παγιδεύουν τους ρύπους στην πόλη, μετατρέπει τον αέρα στην πρωτεύουσα της Ινδίας σε μια τοξική αιθαλομίχλη κάθε χειμώνα.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης στην Ινδία, ανέφερε: «Ο δείκτης ποιότητας του αέρα σε 36 περιοχές παρακολούθησης της ρύπανσης στο Νέο Δελχί, έδειξε πως αιωρούνται μικροσκοπικά σωματίδια PM2.5 και PM10 που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και τα ζωτικά όργανα, και κυμαίνονται μεταξύ 282 και 446 χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο αέρα, ωθώντας τα επίπεδα στην «σοβαρή» κατηγορία. Η «καλή» κατηγορία κυμαίνεται μεταξύ 0-50».

Η «σημαντική αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών στα χωράφια στου κάμπους, οι οποίες έφτασαν τις 1.213 στις Ομόσπονδες Πολιτείες Haryana και Punjab ήταν η υψηλότερη της φετινής σεζόν και αποτελούσε το 17% των επιπέδων PM2.5 στο Δελχί. Εν τούτοις αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας του αέρα κατά τις επόμενες δύο μέρες.

«Η καύση καλαμιών αυτής της σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από τους αγρότες, οι οποίοι θέλησαν να σπείρουν πρόωρα τα χωράφια τους, εν μέσω φόβων για έλλειψη εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού», ανέφεραν αξιωματούχοι της ινδικής Κυβέρνησης.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η φετινή ατμοσφαιρική ρύπανση θα καταστήσει πιο ευάλωτους στον κοροναϊό 20 εκατομμύρια κατοίκους του Δελχί, κάτι που συνεπάγεται πως αυτές οι συνθήκες είναι όντως ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον πληθυσμό που μένει σε τούτη την πόλη, είτε με έμμεσο τρόπο, είτε με άμεσο.

Ωστόσο, το τραγελαφικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ παραπονιέται έντονα για τη λήψη μέτρων που ελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά της κλιματικής αλλαγής, λες και αυτός ο άνθρωπος ζει σε άλλο πλανήτη και δεν δεν βλέπει τριγύρω του, τι συμβαίνει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166