Το Netflix δρομολογεί τις έξυπνες λήψεις για να προβάλει περιεχόμενο εκτός σύνδεσης

Το Netflix δρομολογεί τις έξυπνες λήψεις για να προβάλει περιεχόμενο εκτός σύνδεσης

Το Netflix δρομολογεί τις έξυπνες λήψεις για να προβάλει περιεχόμενο εκτός σύνδεσης.

Η Netflix παρουσίασε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται έξυπνες λήψεις (αγγλικά: Smart downloads) και έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους χρήστες να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές εκτός σύνδεσης, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο αφού προφανώς το περιεχόμενο θα αποθηκεύεται στη συσκευή.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν θεωρείται κάποια καινούργια προσθήκη για τον γίγαντα του video-streaming, αφού είχε ξανά λειτουργήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το 2016 όταν επέτρεψε στους συνδρομητές να κατεβάσουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για να τα παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν αργότερα, εκτός σύνδεσης. Αλλά το πρόβλημα με το χαρακτηριστικό ήταν ότι έπρεπε κατεβάσουν χειροκίνητα και όχι αυτόματα με το χέρι κάθε επεισόδιο από μια σειρά, ένα γεγονός που οδήγησε την εταιρεία να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αφού ήταν αρκετά κοπιαστική για το ευρύ κοινό και μόνο κολακευτική δεν ήταν για τη φήμη της.

Ωστόσο η Netflix βρήκε τη λύση σε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα και ανέπτυξε ένα καινούργιο τρόπο που αυτοματοποιεί την διαδικασία στο έπακρο. Με τις “έξυπνες λήψεις”, το Netflix θα διαγράφει αυτόματα ένα επεισόδιο από τη λίστα του πελάτη, όταν ένας χρήστης ολοκληρώσει την παρακολούθηση και στη συνέχεια θα μπορεί να κατεβάσει το επόμενο, δηλαδή μία πιο οργανωμένη μεθοδολογία που απλοποιεί στο μέγιστο τον παλιό κακό μπελά.

Ο διευθυντής για την καινοτομία προϊόντων στο Netflix, ο Cameron Johnson δήλωσε: «Γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι για κάποιο χρήστη να προβαίνει σε μία σειρά διαδικασιών για να παρακολουθήσει το περιεχόμενο που επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο πού στην τελική ανάλυση υποβιβάζει την εμπειρία του πελάτη. Κατανοώντας το Netflix τη σοβαρότητα του ζητήματος, επινόησε μία καινούργια τακτικήγια να απλουστεύσει την παρακολούθηση των ταινιών, με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται έξυπνες λήψεις».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι έξυπνες λήψεις θα λειτουργούν μόνο με σύνδεση Wi-Fi και αν δεν θέλετε το Netflix να παραβιάζει τις λήψεις σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία στην ενότητα “Οι λήψεις μου” – αλλάζοντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Android, τουλάχιστον επί του παρόντος, αν και είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα έρθει σύντομα και στο λειτουργικό σύστημα iOS, δίχως όμως να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας