Το Nintendo Switch πώλησε 19.7 εκατ. κονσόλες, και 87 εκατ. παιχνίδια μέχρι σήμερα

Το Nintendo Switch πώλησε 19.7 εκατ. κονσόλες, και 87 εκατ. παιχνίδια μέχρι σήμερα

Το Nintendo Switch πώλησε 19.7 εκατ. κονσόλες, και 87 εκατ. παιχνίδια μέχρι σήμερα.

Η Nintendo ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,513 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 που έληξε στις 30 Ιουνίου, και μάλιστα ήταν αυξημένο κατά 9% για την ίδια περίοδο πέρυσι που ήταν στα 1,386 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο το καθαρό κέρδος για το συγκεκριμένο οικονομικό τρίμηνο ήταν ήταν 394,6 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 42% από 278,5 εκατομμύρια δολάρια που ήταν την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία με έδρα το Κιότο της Ιαπωνίας, δήλωσε στην τριμηνιαία οικονομική έκθεση της ότι έχει πουλήσει 19,67 εκατομμύρια κονσόλες Nintendo Switch μέχρι σήμερα και 86,9 εκατομμύρια παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός πωλήσεων έχει επιβραδυνθεί, καθώς η Nintendo είχε πωλήσει 17,79 εκατομμύρια μονάδες μέχρι τις 31 Μαρτίου. Αλλά το δεύτερο τρίμηνο είναι συνήθως μια δύσκολη περίοδο για όλες τις εταιρείες, και όχι μόνο για τη Nintendo.

Επίσης, το Nintendo 3DS έχει πωλήσει 72,9 εκατομμύρια μονάδες και 367,8 εκατομμύρια παιχνίδια. Ενώ το Wii U έχει πούλησε 13,6 εκατομμύρια κονσόλες και 102,3 εκατομμύρια παιχνίδια.

Οι κορυφαίοι τίτλοι παιχνιδιών στο Switch μέχρι σήμερα είναι το Super Mario Odyssey (11,17 εκατομμύρια), το Marko Kart 8 Deluxe (10,35 εκατομμύρια), το The Legend of Zelda: Breath of the Wild (9,32 εκατομμύρια) και το Splatoon 2 (6,76 εκατομμύρια). Το Mario Tennis Aces που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έχει πουλήσει έως τώρα 1,38 εκατομμύρια. Το Nintendo Labo έχει πουλήσει 1,39 εκατομμύρια μονάδες από τον Απρίλιο.

Για το ερχόμενο τρίμηνο στην αμερικανική αγορά, η Nintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Nintendo Labo Toy-Con 03: Vehicle Kit στις 14 Σεπτεμβρίου. Το Super Mario Party θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου. Το Pokemon Let’s Go Pikachu και Pokemon Let’s Go Eevee θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις 16 Νοεμβρίου. Ενώ το πιο αναμενόμενο παιχνίδι Super Smash Bros. Ultimate θα κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Δεκεμβρίου.

Παρόλο που το Nintendo Switch έφτασε σε αυτά τα σπουδαία νούμερα πωλήσεων, στην πραγματικότητα βρίσκεται με μεγάλη διαφορά πίσω από το Sony PlayStation 4 και το Xbox One. όμως αρκετοί εμπειρογνώμονες αυτόν τον τομέα επισημαίνουν πως στην πορεία του τρέχοντος έτους εκτιμάται πως η Nintendo θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαφοράς, αλλά στην ουσία επρόκειτο μόνο για εκτιμήσεις, εν ολίγοις ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί, οπότε θα περιμένουμε να δούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας