Το νόμιμο όριο ηλικίας χρήσης του Whatsapp ανεβαίνει από τα 13 στα 16 στην Ευρώπη

Το νόμιμο όριο ηλικίας χρήσης του Whatsapp ανεβαίνει από τα 13 στα 16 στην Ευρώπη

Το νόμιμο όριο ηλικίας χρήσης του Whatsapp ανεβαίνει από τα 13 στα 16 στην Ευρώπη.

Η WhatsApp θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι είναι τουλάχιστον 16 ετών αν θέλουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, οπότε θα του ζητηθεί να συμφωνήσουν νέους όρους παροχής υπηρεσιών και πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής που παρέχεται από μια νέα οντότητα της εταιρείας (τύπου θυγατρική) που φέρει την ονομασία WhatsApp Ireland Ltd τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν είναι σαφές πώς εάν το όριο ηλικίας θα ελεγχθεί λαμβάνοντας υπόψη τα περιορισμένα δεδομένα που ζητήθηκαν από το χρήστη και κατέχονταν από την υπηρεσία, διότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να πιστοποιήσει το λόγο του αληθές.

Το Facebook (το οποίο του ανήκει το WhatsApp ) έχει ξεχωριστή πολιτική δεδομένων, και έχει υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση έναντι των εφήβων ηλικίας 13 έως 15 ετών προκειμένου να συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό κανονισμό περί γενικής προστασίας των δεδομένων (GDPR).

Δηλαδή το Facebook ζητά από αυτούς να ορίσουν έναν γονέα ή κηδεμόνα για να τους επιτρέψουν να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα, διαφορετικά δεν θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στην εξατομικευμένη έκδοση της πλατφόρμας που προορίζεται για ενήλικα άτομα.

Αλλά η εταιρεία WhatsApp, η οποία είχε πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες σύμφωνα πάντα με την τελευταία καταγραφή περασμένου Ιανουαρίου, δήλωσε σε μία δημοσίευση στο ιστολόγιό της ότι δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει περαιτέρω αρμοδιότητες και δικαιώματα για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών στη συμφωνία που έχει δημιουργήσει για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο στόχος μας είναι απλά να εξηγήσουμε πώς χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τις περιορισμένες πληροφορίες που έχουμε για εσάς», ανέφερε η WhatsApp στο ιστολόγιο της.

Η εταιρεία WhatsApp, η οποία ιδρύθηκε το 2009, δέχτηκε έντονες πιέσεις από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια λόγω του κρυπτογραφημένου συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί και κατά συνέπεια οι αρμόδιες αρχές κάθε χώρας δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό, επίσης έχει κατακριθεί για την κακή συνήθεια της να μοιράζεται τα περισσότερα δεδομένα της με τον γονέα της, το Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας