Το Pokémon Go κέρδισε 68,1 εκατ. δολάρια μόνο τον Ιανουάριο

Το Pokémon Go κέρδισε 68,1 εκατ. δολάρια μόνο τον Ιανουάριο

Το Pokémon Go ξεκίνησε το 2019 με ένα πραγματικά απίστευτο κατόρθωμα, δηλαδή το συγκεκριμένο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας κατάφερε να κερδίσει 68,1 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα πάντα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Sensor Tower η οποία μελετά την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών που προορίζονται για κινητές συσκευές.

Αυτά τα κέρδη είναι αυξημένα κατά 84% εν αντιθέσει με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά, δηλαδή κατά τον Ιανουάριο του 2018, όταν το Pokémon Go κέρδισε μόλις 37 εκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά έσοδα του παιχνιδιού ανέρχονται τώρα στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια και συγκαταλέγεται στα πιο κερδοφόρα βιντεοπαιχνίδια για κινητές συσκευές όλων των εποχών.

Το Pokémon Go κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 και σίγουρα όλοι θυμόσαστε τι ντόρος είχε προκληθεί γύρω από αυτό το παιχνίδι, και μάλιστα αρκετές διάσημες προσωπικότητες του Hollywood και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ανέβαζαν στιγμιότυπα από το παιχνίδι στα social media τους. Ωστόσο για ένα περίεργο λόγο, η δημοτικότητά του Pokémon Go έπεσε κατακόρυφα μετά από κάποιους μήνες, και από εκεί που βρισκόταν διαρκώς στο προσκήνιο, άρχισε σιγά σιγά να χάνει την αίγλη του.

Εν τούτοις η προγραμματίστρια εταιρεία Niantic που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα του παιχνιδιού, διαχειρίστηκε έξυπνα την κατάσταση και κατόρθωσε μέσα από την τεράστια βάση παικτών που συγκέντρωσε κατά το παρελθόν, να τους κρατήσει με νύχια και με δόντια μέχρι και σήμερα, αφού δημοσιεύει συνεχώς νέες ενημερώσεις, καθιστώντας το παιχνίδι ακόμη πιο ελκυστικό προς το ευρύ κοινό με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης καινούργιων χαρακτηριστικών και νέων χαρακτήρων.

Η Ιαπωνία θεωρείται η κορυφαία χώρα με τους περισσότερους παίκτες που παίζουν το Pokémon Go και μάλιστα αποτελεί το 35% των εσόδων του, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται στη δεύτερη θέση με το 29% των εσόδων του.

Παρόλα αυτά οφείλω να επισημάνω πως ο τομέας των βιντεοπαιχνιδιών για κινητές συσκευές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και υπάρχουν τεράστια ονόματα στο χώρο, που και αυτοί με τη σειρά τους κάνουν αξιόλογη δουλειά, με θετικό αποτέλεσμα να αποκτούν διαρκώς καινούργιους παίκτες, αυξάνοντας παράλληλα και τα κέρδη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας