ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΤο Spotify σχεδιάζει αύξηση τιμής για την ακρόαση ήχου Hi-Fi

Το Spotify σχεδιάζει αύξηση τιμής για την ακρόαση ήχου Hi-Fi

Ως συνήθως, το Spotify αρέσκεται να κάνει διαφορετικά πράγματα από τον ανταγωνισμό, τα οποία μερικές φορές δεν έχουν λογική.

Το Spotify πηγαίνει αντίθετα με την τάση: Ενώ ανταγωνιστές όπως η Apple Music και η Amazon Music Unlimited προσφέρουν ήδη ποιότητα ήχου χωρίς απώλειες και ήχο 3D χωρίς επιπλέον χρέωση, το Spotify προφανώς σχεδιάζει να προβεί σε αύξηση τιμής για αυτές τις λειτουργίες.

Περισσότερο από 3,5 χρόνια μετά την ανακοίνωση για καλύτερη ποιότητα ήχου για τους συνδρομητές του Spotify, η λειτουργία αυτή θα μπορούσε να κυκλοφορήσει φέτος. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ονομασία θα φέρει η επιλογή Hi-Fi, αν και τελευταία ακούστηκε ο όρος Music Pro. Μια αναφορά του Bloomberg επικαλείται ένα άτομο εξοικειωμένο με τα σχέδια του Spotify και αναφέρει ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρέχον έτος.

Εκτός από την καλύτερη ποιότητα ήχου, οι συνδρομητές θα λάβουν περισσότερες λειτουργίες στην επεξεργασία των λιστών αναπαραγωγής και της προσωπικής τους βιβλιοθήκης. Για αυτό το σύνολο λειτουργιών, οι συνδρομητές του Spotify θα πρέπει να αγοράσουν την επιλογή ως προσθήκη στην υπάρχουσα συνδρομή τους στο Spotify. Αυτή η πρόσθετη επιλογή θα κοστίζει επιπλέον τουλάχιστον 5 δολάρια ΗΠΑ ανά μήνα.

Η ακριβής τιμή θα υπολογίζεται ανάλογα με την υπάρχουσα συνδρομή Spotify και θα ανέρχεται κατά μέσο όρο στο περίπου 40% του τρέχοντος μηνιαίου κόστους, το οποίο θα προστίθεται ως επιπλέον χρέωση στο υπάρχων συνδρομητικό πακέτο του χρήστη. Το Spotify δεν ήθελε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Bloomberg.

Οι νέες πρόσθετες επιλογές του Spotify

Ήδη από τον Απρίλιο του 2024 υπήρχαν πρώτες ενδείξεις για μια πρόσθετη επιλογή του Spotify με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και άλλες ειδικές λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, η απόδοση της ακρόασης θα βελτιωθεί με την χρήση πατενταρισμένης τεχνολογίας. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Επιπλέον, θα μπορούσε η προσωπική βιβλιοθήκη να δημιουργείται ανάλογα με τη διάθεση, τη δραστηριότητα ή το είδος. Μια άλλη πιθανή λειτουργία θα μπορούσε να είναι η ταξινόμηση της σειράς μιας λίστας αναπαραγωγής ανάλογα με το bpm των τραγουδιών.

Με την έξυπνη ταξινόμηση θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καλύτερη σειρά αναπαραγωγής με βάση τον τόνο και τον ρυθμό. Επίσης, θα υπάρχουν ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των μεμονωμένων μουσικών κομματιών, ενώ θα μπορούσε μια λίστα αναπαραγωγής να ταξινομηθεί ανάλογα με τη διάθεση του ακροατή ή το είδος που ακούει μία δεδομένη χρονική στιγμή.

Το Spotify και το YouTube Music είναι οι δύο κορυφαίες συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικού streaming που δεν προσφέρουν ακόμη υψηλή ποιότητα. Στους ανταγωνιστές όπως το Apple Music, το Amazon Music Unlimited, το Deezer και το Tidal, η βελτιωμένη ποιότητα ήχου περιλαμβάνεται ήδη στην τιμή, χωρίς να υπάρχει έξτρα χρέωση για αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, οι υπάλληλοι του Spotify χρησιμοποιούν ήδη – εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια – τη συνδρομή streaming με καλύτερη ποιότητα ήχου, ως ένα αποκλειστικό προνόμιο, και ενδεχομένως για λόγους δοκιμής τύπου Beta προκειμένου η εταιρεία να ανατροφοδότηση για την ποιότητα της υπηρεσίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166