ΑρχικήΕιδήσειςΤο τρένο που διασχίζει τη Σαχάρα

Το τρένο που διασχίζει τη Σαχάρα

Συναρπαστικές εικόνες από το μοναδικό τρένο που διασχίζει τη Σαχάρα μεταφέροντας εμπορεύματα, ανθρώπους και ζώα, κατέγραψε Ρουμάνος φωτογράφος στη Μαυριτανία.

Το τρένο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα, από το ορυχείο Ζουάρατ (Zouérat), στη βόρεια Μαυριτανία, στο λιμάνι Νουαντίμπου (Nouadhibou) στις ακτές του Ατλαντικού, της Δυτικής Αφρικής. Η εμπορική αμαξοστοιχία, διαθέτει και βαγόνια για επιβάτες, όμως αυτοί που δεν έχουν χρήματα για το εισιτήριο, ταξιδεύουν μαζί με το κάρβουνο, ή τα ζώα που πρέπει να μεταφερθούν προς τον προορισμό του παραλήπτη. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για μια απόσταση 700 χιλιομέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το ταξίδι για τους φτωχούς επιβάτες είναι ουσιαστικά ένα μαρτύριο, διότι διεξάγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο Τζωρτζ Ποπέσκου (George Popescu), οι ταξιδιώτες, είναι συνήθως έμποροι που μεταφέρουν τρόφιμα και ζωντανά ζώα, και πρέπει να υπομείνουν τους ισχυρούς ανέμους και τις απίστευτες θερμοκρασίες, των 50 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 20 ωρών, που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται άνετο και με υπερπολυτελείς ανέσεις.

Το ταξίδι καλύπτει μια απόσταση 700 χιλιομέτρων, μέσα στη δυτική Σαχάρα, και το φορτηγό τρένο θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, καθώς φτάνει σε μήκος τα τρία χιλιόμετρα, μεταφέροντας 80 τόνους σιδηρομεταλλεύματος. Επίσης κατά τη διάρκεια παιχνίδια ταξιδιού γίνεται μόνο μία μεγάλη στάση, ώστε να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι επιβάτες , στο ηλιοβασίλεμα.

Η χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής, θεωρείται «κόκκινη ζώνη», για τη Δύση, καθώς έχουν γίνει καταγγελίες για απαγωγές και εμπορία ανθρώπων, όμως, δεν έχει συμβεί κάποια τρομοκρατική ενέργεια τα τελευταία χρόνια. Η Μαυριτανία είναι σχεδόν 100% μουσουλμανική χώρα με μόνο 4.500 Καθολικούς, ως κύρια θρησκευτική μειονότητα.

Είναι μία από τις δεκατρείς χώρες στον κόσμο που τιμωρεί τον αθεϊσμό με θάνατο, κάτι που ομολογουμένως θεωρείται κόκκινο πανί από πολλούς διανοούμενους στις χώρες του δυτικού πολιτισμού που τάσσονται υπέρ της ανεξιθρησκείας, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166