Το WhatsApp για Windows 10 ενημερώθηκε με περιορισμό προώθησης μηνυμάτων για τη μείωση των Fake news

Το WhatsApp για Windows 10 ενημερώθηκε με περιορισμό προώθησης μηνυμάτων για τη μείωση των Fake news

Το WhatsApp για Windows 10 ενημερώθηκε με περιορισμό προώθησης μηνυμάτων για τη μείωση των Fake news.

Το WhatsApp Desktop ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2017 και είναι μια εφαρμογή των Windows 10 που λειτουργεί ως έκδοση ιστού για το WhatsApp και μπορεί να μεταφορτωθεί από το Microsoft Store. Η εταιρία WhatsApp που ανήκει στο Facebook δημιούργησε πρόσφατα μια νέα ενημέρωση με στόχο να σταματήσει τη διάδοση των Fake news περιορίζοντας τον αριθμό που μπορεί κάποιος χρήστης να μεταδώσει ένα μήνυμα.

Το χαρακτηριστικό περιορισμού προώθησης μηνυμάτων ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον WhatsApp τον Ιούλιο του 2018 ως τρόπο μιας προσπάθειας να σταματήσει τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων, την παραπληροφόρηση και τις απάτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το WhatsApp χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για την εξάπλωση ψευδών φημών που παρακίνησε ένα μεγάλο όχλο ανθρώπων να ρίξουν πέτρες και να κτυπήσουν αθώους ανθρώπους για υποτιθέμενη απαγωγή παιδιών.

«Οι έρευνες για αυτά τα περιστατικά έδειξαν ότι οι επιτήδειοι άνθρωποι συχνά διαβίβαζαν μηνύματα ή βίντεο με ψεύτικα γεγονότα σε μεγάλες ομάδες, που μερικές φορές είχαν περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, ανέφερε ένα άρθρο του BBC για το θέμα. «Και οι βίαιοι όχλοι επιτίθονταν στους ξένους, που υποτίθεται πως ήταν οι δράστες, χωρίς να προλάβει η αστυνομία να προστατεύσει τον αθώο κόσμο»

Αυτή η τελευταία έκδοση θα φέρει τον αριθμό δημιουργίας 0.3.255.0 και θα περιλαμβάνει γενικές διορθώσεις σφαλμάτων και έναν περιορισμό που θα επιτρέπει την προώθηση ενός μηνύματος έως 20 φορές.

Αυτός ο νέος περιορισμός σημαίνει ότι εάν ένα μήνυμα προωθείται πάνω από είκοσι φορές από τον ίδιο λογαριασμό, η επιλογή προώθησης θα απενεργοποιηθεί για αυτό το μήνυμα. Για τους χρήστες στην Ινδία, ο περιορισμός αυτός έχει οριστεί στα 5.

Η εταιρεία είχε αναφέρει πριν λίγους μήνες; .«Σήμερα ξεκινάμε στην Ινδία μία δοκιμή για τον περιορισμό της προώθησης μηνυμάτων που θα ισχύει για όσους χρησιμοποιούν το WhatsApp – όπου εδώ οι άνθρωποι είθισται να διαβιβάζουν περισσότερα μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας