ΑρχικήΕφαρμογέςΤο WhatsApp γίνεται όλο και πιο προσαρμόσιμο με νέες λειτουργίες στο iOS

Το WhatsApp γίνεται όλο και πιο προσαρμόσιμο με νέες λειτουργίες στο iOS

Το WhatsApp φέρνει μια νέα δυνατότητα στην έκδοση 24.12.10.77 για iOS, που αφορά στα θέματα των συνομιλιών. Η λειτουργία είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και δεν είναι προσβάσιμη ούτε στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα beta μέσω του TestFlight.

Για καιρό, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων εργάζεται για τη βελτίωση της προσαρμογής των συνομιλιών: για παράδειγμα, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το εργαλείο για την αλλαγή του χρώματος στα θέματα συνομιλιών στα μηνύματα. Σε αυτή την περίπτωση, προστίθενται πέντε νέα θέματα για τις συνομιλίες, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα πέντε ήδη υπάρχοντα, δηλαδή θα υπάρχουν 10 συνολικά.

Πιο σωστό θα ήταν να μιλάμε για θέματα παρά για φόντα, καθώς δεν αλλάζει μόνο το χρώμα της οθόνης, αλλά και όλων των στοιχείων. Επιπλέον, κάθε θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό αλλά και – και κυρίως – ιδιωτικό: όπως εξηγεί το WABetaInfo, “οι επιλογές προσαρμογής παραμένουν ιδιωτικές και δεν επηρεάζουν την διεπαφή του παραλήπτη”.

Η νέα δυνατότητα είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και θα γίνει διαθέσιμη πρώτα σε beta και έπειτα σε σταθερή έκδοση σε μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής. Τα θέματα θα κυκλοφορήσουν και στο Android.

Όσον αφορά συγκεκριμένα το iOS, το WhatsApp εισήγαγε πρόσφατα τον αποκλεισμό των screenshots στις φωτογραφίες προφίλ – μια λειτουργία που υπήρχε ήδη στην εφαρμογή για το λειτουργικό σύστημα της Google – και τη δυνατότητα επιλογής της ποιότητας φόρτωσης των πολυμέσων μεταξύ standard και HD.

Αυτό ισχύει τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τα βίντεο, ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η ποιότητα HD συνεπάγεται ούτως ή άλλως με υποχρεωτική συμπίεση του αρχείου, αν και πιο περιορισμένη σε σχέση με την τυπική. Συμπίεση που δεν πραγματοποιείται εάν η εικόνα ή το βίντεο αποσταλούν ως έγγραφα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο λόγος που η εταιρεία δίνει τεράστια έμφαση στο αισθητικό μέρος της εφαρμογής της, και ο βασικός λόγος που το WhatsApp σκέφτεται κατ’ αυτό τον τρόπο έγκειται στο γεγονός πως η εμφάνιση έχει να κάνει καθαρά με το ψυχολογικό κομμάτι, δηλαδή όσο πιο εντυπωσιακή φαντάζει η εφαρμογή, τόσο πιο όμορφα θα αισθάνονται οι χρήστες που τη χρησιμοποιούν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166