ΑρχικήΟικονομίαWalmart και Google συνεργάζονται για τις φωνητικές αγορές

Walmart και Google συνεργάζονται για τις φωνητικές αγορές

Walmart και Google συνεργάζονται για τις φωνητικές αγορές.

Η WalMart ένωσε τις δυνάμεις της με την Google για να εισέλθουν στην εκκολαπτόμενη αγορά voice-shopping που κυριαρχείται σήμερα από το Amazon, προσθέτοντας άλλο ένα μέτωπο στη μάχη του γίγαντα λιανοπωλητή.

Ο υπεύθυνος ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart, Marc Lore, έγραψε σε ένα blog την περασμένη Τετάρτη τα εξής:

Η Google, η οποία είναι η μητέρα του λογισμικού Android έχει κατορθώσει να το τρέχει στα περισσότερα smartphones παγκοσμίως. Θα προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες αντικείμενα της Walmart στην πλατφόρμα Google Assistant που ελέγχεται φωνητικά από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Lore, ο οποίος εντάχθηκε στον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στον κόσμο, αφού αγοράστηκε η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Jet.com, δήλωσε ότι η WalMart θα προσφέρει μια ευρύτερη επιλογή από οποιονδήποτε άλο λιανοπωλητή σε αυτό το είδος της πλατφόρμας.

Η Amazon, της οποίας το voice-controlled επιτρέπει στους χρήστες να ψωνίζουν από τον έμπορο λιανικής πώλησης με ιδιαίτερη ευκολία χωρίς να ταλαιπωρούνται με την παλιά μέθοδο, έχει το μερίδιο του λέοντος στην αμερικανική βιομηχανία συσκευών φωνητικής τηλεφωνίας, ενώ οι συσκευές Echo αντιπροσωπεύουν το 72,2% της αγοράς το 2016, πολύ μπροστά από το gadget της Google Home που ανέρχεται μόλις στο 22% , σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία eMarketer.

Η Walmart έχει αρχίσει να πιέζει επιθετικά, προσφέροντας εκπτώσεις στους πελάτες που αγοράζουν on-line, παραλαμβάνοντας τα προϊόντα του καταστήματος δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα έξοδα αποστολής για αγορές άνω των 35$ ή περισσότερο.

Η παρούσα ενέργεια ανάγκασε το Amazon (το οποίο σπανίως μιμείται τον ανταγωνισμό), να μειώσει το κόστος τα έξοδα αποστολής, γιατί πλέον η διαφορά έχει ψαλιδιστεί και νιώθει την ανάσα του κύριου ανταγωνιστή της πολύ κοντά.

Ο Lore είπε σε μια ανάρτηση ιστολογίου πως η Walmart ενσωμάτωσε το γρήγορο εργαλείο επαναγοράς (reordering tool) στην υπηρεσία παράδοσης της ίδιας ημέρας με την βοήθεια της Google.

“Μία από τις περιπτώσεις πρωτογενούς χρήσης για φωνητικές αγορές θα είναι η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα καλάθι με τα προηγούμενα αγορασμένα αντικείμενα από τον πελάτη”, ανέφερε σε συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ότι η Walmart έχει μεγαλύτερα σχέδια για φωνητικά ψώνια το επόμενο έτος που θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση των 4.700 αμερικανικών καταστημάτων της “για να δημιουργήσει μία καταπληκτική εμπειρία προς τους αγαπητούς πελάτες της που δεν υπάρχει σήμερα στο φωνητικό ψώνισμα οπουδήποτε αλλού”.

Οι πελάτες ενδέχεται να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη φωνητικά ψώνια με την προοπτική ότι θα έχουν μειωμένη τιμή στην παραγγελία στα καταστήματα όλης της χώρας και όχι μεμονωμένα σαν είδος προσφοράς, είπε.

Αλλά ενώ η Amazon και οι φωνητικοί ελεγχόμενοι ομιλητές της Google κερδίζουν τη δημοτικότητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν κυρίως για βασικά καθήκοντα όπως η τοποθέτηση τηλεφωνικών κλήσεων ή η αναπαραγωγή μουσικής, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις υπόλοιπες ανάγκες.

Για να αυξήσει τις φωνητικές αγορές, η Amazon άρχισε να προσφέρει προσφορές για ψώνια μόνο από την Alexa.

“Είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο αναφορικά με ετούτο τον τομέα, είναι προφανές πως τα ψώνια με φωνητική λειτουργία δεν συγκαταλέγονται ακόμη στις προτεραιότητες των ανθρώπων”, δήλωσε την Τρίτη η Victoria Petrock, κύριος αναλυτής της ερευνητικής εταιρείας eMarketer.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166