Wanted (2008 soundtrack)

 • Ηθοποιοί: James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Common, Angelina Jolie
 • Σύνθεση Μουσικής: Danny Elfman
 • Εκτέλεση Μουσικής: Pete Anthony, Hollywood Symphony Orchestra
 • Παραγωγή Μουσικής: Danny Elfman, Bill Abbott
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Ιουλίου 2008
 • Συνολική Διάρκεια: 1 ώρα και 49 λεπτά
 • Είδος Tαινίας: Περιπέτεια, Φαντασίας, Κόμικ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα κόμικς μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη, κάποια πιο γνωστά, κάποια λιγότερο και αρκετά ιδιαίτερα. Μεταφορά ενός τέτοιου ιδιαίτερου κόμικ είναι και το Wanted! Μια οργάνωση χαρισματικών εκτελεστών πλησιάζει έναν νεαρό του οποίου η ζωή είναι εντελώς αδιάφορη και μίζερη, με σκοπό να τον εκπαιδεύσει και να τον κάνει μέλος της. Τη μουσική της ταινίας ανέλαβε ο μοναδικός Danny Elfman!

Το soundtrack ξεκινά με το τραγούδι The Little Things του ίδιου του Elfman. Πρόκειται για ένα σχετικά μέτριο ροκ κομμάτι με ελάχιστη μελωδία και αδιάφορο ρεφραίν. Στο πρώτο κομμάτι του score, Success Montage ο συνθέτης μας δίνει ένα πολύ όμορφο κεντρικό θέμα με τη χρήση πλήρους ορχήστρας, ηλεκτρονικών ήχων και κρουστών. Το κομμάτι όσο προχωράει γίνεται και πιο δυνατό και μας δείχνει το ύφος στο οποίο θα κινηθεί όλο το soundtrack.

Στο Fraternity Suite τα έγχορδα κυριαρχούν ενώ κάνει την εμφάνισή της και μια ανδρική χορωδία προσφέροντας ένα σκοτεινό χρώμα στο όλο κομμάτι. Το Wesley’s Office Life αποτελεί ένα ποικιλόμορφο κομμάτι του score.Ξεκινά ήρεμα με τη χρήση εγχόρδων και ηλεκτρονικών ήχων που περιγράφουν μοναδικά τη βαρεμάρα του κεντρικού χαρακτήρα στον εργασιακό του χώρο, συνεχίζει αρκετά δυναμικά δημιουργώντας μεγάλη ένταση και ολοκληρώνεται με επικό τρόπο με τη χρήση πλήρους ορχήστρας. Στο The Scheme το ίδιο ύφος συνεχίζεται.

Έγχορδα και ηλεκτρονικοί ήχοι μας δίνουν ένα νέο αρκετά ατμοσφαιρικό θέμα. Το Fox In Control αρχίζει με ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο από τα έγχορδα και απογειώνεται με τα πνευστά και τα κρουστά. Δυνατό και ρυθμικό κομμάτι. Το Welcome To The Fraternity είναι ένα καθαρά ατμοσφαιρικό κομμάτι που μόνο προς το τέλος του κορυφώνεται.

Στο Fox’s Story έγχορδα και γυναικεία φωνητικά κάνουν την εμφάνισή τους και μας παρουσιάζουν ένα νέο αρκετά λυρικό θέμα διαφορετικό από αυτά που ακούσαμε προηγουμένως, το οποίο στο τέλος του γίνεται πιο δυνατό εμπλουτισμένο με κρουστά και πνευστά.

Στο Exterminator Beat νέες ιδέες του συνθέτη εμφανίζονται με τη βοήθεια εγχόρδων και ηλεκτρονικών ήχων για άλλη μια φορά. Στο Rats το θέμα του Fox In Control εμφανίζεται και πάλι αυτή τη φορά πιο δυναμικά υπογραμμίζοντας εξαιρετικά τη δράση της ταινίας. Το κομμάτι κλείνει με την επανάληψη του πολύ καλού κεντρικού θέματος. Το The Train είναι ένα δυνατό κομμάτι όπου νέες ιδέες του συνθέτη συνυπάρχουν με τα θέματα που ακούσαμε πριν.

Στο Revenge κάνουν την εμφάνισή τους ηλεκτρικές κιθάρες σε ένα κομμάτι όπου μαζί με κρουστά, έγχορδα και πνευστά υποστηρίζεται μοναδικά η οργή του ήρωα και η μανία του για εκδίκηση. Στο Fox’s Decision επαναλαμβάνεται το θέμα της Fox πιο επικό αυτή τη φορά λόγω της χρήσης χορωδίας. Ιδιαίτερα λυρικό και επικό κομμάτι, από τα καλύτερα του ost! Το soundtrack ολοκληρώνεται με τα Breaking The Code και Fate, αρκετά ατμοσφαιρικά κομμάτια όπου τα έγχορδα κυριαρχούν.

Το ost είναι πολύ καλό, όχι βέβαια και αριστούργημα…Συναρπάζει με τη ρυθμικότητά του, καθηλώνει με τις χορωδίες του! Κομμάτια όπως το Success Montage και το Fox’s Decision σαφώς και κερδίζουν τον ακροατή καθώς είναι πραγματικά εμπνευσμένα. Η μεγαλύτερη αρετή του soundtrack είναι η λειτουργικότητά του. Η μουσική δένει άριστα με τις εικόνες της ταινίας και δίνει σʼ αυτές ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Αυτό είναι που κάνει και την επιλογή του Danny Elfman στο ρόλο του συνθέτη απόλυτα επιτυχημένη. Μοναδική παραφωνία το εναρκτήριο ροκ κομμάτι που δεν δένει αρκετά με το score.

Πίνακας περιεχομένων

Trivia

Ο Danny Elfman φέτος υπέγραψε ένα ακόμη μεγάλο soundtrack, το Hellboy 2 The Golden Army.

Tracklist

 1. The Little Things
 2. Success Montage
 3. Fraternity Suite
 4. Wesley’s Office Life
 5. The Scheme
 6. Fox In Control
 7. Welcome To The Fraternity
 8. Fox’s Story
 9. Exterminator Beat
 10. Rats
 11. The Train
 12. Revenge
 13. Fox’s Decision
 14. Breaking The Code
 15. Fate
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166