ΑρχικήΥπολογιστέςWindows 11: Η διαχείριση του smartphone από τον υπολογιστή σας γίνεται πιο...

Windows 11: Η διαχείριση του smartphone από τον υπολογιστή σας γίνεται πιο εύκολη

Το Windows 11 θα εμπλουτίσει τον File Explorer (Ερευνητή αρχείων) του με μια πολύ χρήσιμη λειτουργία για όσους συνήθως συνδέουν το smartphone στον υπολογιστή τους. Κάτι που πραγματικά πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Ανάμεσα στις αμέτρητες καινοτομίες που φέρνει το Windows 11, κάποιες είναι πιο χρήσιμες από μερικές άλλες. Μάλιστα, αρκετές αλλαγές που θεωρούνται σημαντικές έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητές από τους χρήστες: όπως αυτές που αφορούν τον File Explorer.

Ήταν καιρός η Microsoft να ασχοληθεί με αυτό το βασικό στοιχείο της πλοήγησης στον υπολογιστή και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η εταιρεία τα κατάφερε περίφημα, ξεκινώντας με την προσθήκη καρτελών. Αργότερα ακολούθησε μια πλήρης ανανέωση της εμφάνισης και έκτοτε προστίθενται τακτικά νέες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα μετακίνησης ενός αρχείου στη γραμμή διευθύνσεων του εξερευνητή.

Παράλληλα, το Windows 11 καθιστά περιττή την εγκατάσταση προγραμμάτων για τη σύνδεση του smartphone στον υπολογιστή, εισάγοντας το Mobile Connected, απάντηση σε κλήσεις, σύνταξη μηνυμάτων, πρόσβαση στις φωτογραφίες του κινητού… Όλα γίνονται από τον υπολογιστή. Και και πλέον είναι πιο εύκολο για παράδειγμα να εμφανίσετε τις φωτογραφίες ή τα screenshot του smartphone σας στον υπολογιστή.

Ωστόσο, παρά τη σημαντική πρόοδο, έλειπε μια άμεση σύνδεση μεταξύ του File Explorer και της λειτουργίας Mobile Connect. Αυτό έρχεται σύντομα.

Ο File Explorer θα αποκτήσει μία λειτουργία που θα διευκολύνει τη διαχείριση των συνδεδεμένων κινητών συσκευών στον υπολογιστή.

Φαίνεται παράξενο, αλλά η μεταφορά αρχείων από το smartphone στον υπολογιστή σας Windows 11 δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, παρά την ύπαρξη του Mobile Connect. Και αυτό συμβαίνει επειδή, από προεπιλογή, δεν βλέπετε το τηλέφωνο στον File Explorer δίπλα στους φακέλους και τους σκληρούς δίσκους σας. Μπορείτε να το κάνετε, αλλά απαιτεί μια σειρά από ενέργειες.

Ευτυχώς, η Microsoft θα βάλει τέλος σε αυτήν την παράξενη κατάσταση προσθέτοντας ένα κουμπί για να εμφανίζεται ένα συνδεδεμένο smartphone στον File Explorer. Σύμφωνα με την ανάρτηση του PhantomOcean3 στο X (Twitter), η επιλογή θα βρίσκεται στις Ρυθμίσεις των Windows 11 και μετά στο Bluetooth και στις συσκευές > Κινητές συσκευές > Διαχείριση συσκευών. Απλά μένει να περιμένουμε την ανάπτυξη μιας ενημέρωσης σε άγνωστη ακόμα ημερομηνία για να την απολαύσουμε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166