ΑρχικήΕφαρμογέςWindows Store: Πειρατικές εφαρμογές συνεχούς ροής τρέχουν σε PC και Xbox One

Windows Store: Πειρατικές εφαρμογές συνεχούς ροής τρέχουν σε PC και Xbox One

Windows Store: Πειρατικές εφαρμογές συνεχούς ροής τρέχουν σε PC και Xbox One και κατά τα λεγόμενα της εταιρίας είναι μία ανακάλυψη που αργήσαμε να την αντιληφθούμε.

Οι εφαρμογές τύπου Free Movies Watch Online (δείτε δωρεάν ταινίες στο διαδίκτυο) πλήττουν το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της Microsoft.

Η συνεχιζόμενη αβλεψία για νομική καταστολή σε εφαρμογές από πειρατικές τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και ζωντανά αθλήματα έχουν σκοτώσει πολλές νόμιμες πηγές ζωντανής ροής που φαίνεται να αγνοούσαν ένα απροσδόκητο καταφύγιο πειρατείας, δηλαδή το επίσημο κατάστημα των Windows.

Η αγορά της Microsoft, η οποία εξυπηρετεί τόσο τους χρήστες υπολογιστών Windows, όσο και τις πολλαπλές εφαρμογές που λειτουργούν στο Xbox One μέσω υποστήριξης μεταξύ των πλατφορμών, έχει κατονομαστεί σήμερα από μια έκθεση του TorrentFreak φιλόξενοι στα έγκατα της Apps που έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει έλλειψη αμφιλεγόμενων εφαρμογών που να συμπληρώνουν τις νόμιμες σελίδες του καταστήματος.

Μια γρήγορη αναζήτηση στην εφαρμογή “Top Free” εμφανίζει τους συνηθισμένους ύποπτους όταν πρόκειται για δημοφιλείς εφαρμογές, με εφαρμογές νομικής ροής όπως Netflix, Spotify και NowTV που συμπληρώνουν τα κορυφαία σημεία, μαζί με τα αγαπημένα των κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Instagram.

Τη στιγμή της συγγραφής, το Kodi βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα και ενώ η εφαρμογή ροής ανοιχτού κώδικα είναι απολύτως νόμιμη, η φήμη της ως πύλης μαύρης αγοράς για αόριστους δημιουργούς add-on είναι ίσως ένας καλός δείκτης για τον αριθμό των Windows Οι χρήστες που αναζητούν βίντεο υψηλής ποιότητας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μια δεκάρα.

Εδώ είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που απομακρύνθηκαν από τη λίστα των Windows:

  • Free Movies Online 2020
  • Free Movies Online 2019
  • Free Movies Online #2048
  • HD Movies Channel

Αρκετοί ειδήμονες του είδους πιστεύουν πως ακόμα και αν καταφέρει η Windows να εξαλείψει το 90%, σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα εμφανιστούν άλλα τόσα. Ουσιαστικά αυτή η τακτική μοιάζει σαν τη Λερναία Ύδρα που δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ αν δεν ληφθούν σοβαρά προληπτικά μέτρα, άλλωστε οι διανομείς των παράνομων περιεχομένων στην πλειοψηφία τους δεν κερδίζουν ικανοποιητικά χρήματα και το πράττουν απλά από θέμα συνείδησης ενάντια στο κατεστημένο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Microsoft έχει προωθήσει την πειρατεία – ιδιαίτερα όσον αφορά τη μηχανή αναζήτησης της, Bing – η κατάσταση του Windows Store είναι εκπληκτική. Η Microsoft δεν έχει ακόμη σχολιάσει την κατάσταση, αλλά θα σαε ενημερώσουμε στο μέλλον αν αυτό συμβαίνει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166