ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesWorld of Warcraft: Cataclysm (video game review)

World of Warcraft: Cataclysm (video game review)

Το World of Warcraft λίγο πολύ όλοι το ξέρουν ή το έχουν ακούσει. Πρόκειται για ένα MMORPG που κατάφερε ορισμένα πράγματα, που αρκετοί άλλοι είτε παλιότερα, είτε και μετέπειτα δεν κατάφεραν παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι γιγαντιαίων διαστάσεων που συνεχώς εξελίσσεται και παράλληλα να μένει το ίδιο αρεστό στον hardcore gamer όσο και στον casual. Και αυτό είναι και η επιτυχία του και ο λόγος που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να του πει αντίο. Φτάσαμε λοιπόν για άλλη μια φορά (τρίτη για την ακρίβεια) να παρατάμε τον παλιό μας εξοπλισμό (gear) και να ξεκινάμε σχεδόν από το μηδέν για νέες περιπέτειες στο expansion που ονομάζεται Cataclysm.

Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να θεωρήσει κανείς το WoW κάτι λιγότερο από τον βασιλιά των MMORPG αυτή την στιγμή, με έναν αριθμό από συνδρομητές που αγγίζει πλέον τα 13 εκατομμύρια, είναι εύκολο κανείς να καταλάβει ότι μιλάμε για ένα μεγαθήριο που πολύ δύσκολα θα πέσει από την θέση αυτή. Έχοντας γίνει φιλότιμες προσπάθειές από παιχνίδια όπως Conan, Warhammer, Final Fantasy κτλ. για να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας, το αποτέλεσμα ήταν πάντα στα όρια της αποτυχίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι το WoW έχει το μαγικό κοκαλάκι και οι συνδρομητές του πολύ δύσκολα θα το παρατήσουν για να αρχίσουν κάτι καινούριο. Η… εποχή του Cataclysm ξεκίνησε κατά κάποιο τρόπο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του expansion. Όσοι δεν έχουν σταματήσει να παίζουν, γνωρίζουν λίγο πολύ τι έχει συμβεί από το patch 4.0.3a.

Ο κόσμος που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια πλέον δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Και αυτό διότι ο Deathwing, ένας γιγαντιαίος δράκος που βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του Azeroth, ξύπνησε και με το σαρωτικό πέρασμά του αναδιαμόρφωσε πόλεις και τοπία με έναν αρκετά βίαιο τρόπο. Θάλασσες έπνιξαν περιοχές που άλλοτε υπήρχαν πόλεις, ενώ άλλες περιοχές αναδύθηκαν από τον πυθμένα κτλ.

Πραγματικά πολύ έντονες στιγμές για τους κατοίκους του Azeroth. Η αλλαγή αυτή όμως μόνο αρνητική δεν είναι καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους designers να επισκεφτούν τον Azeroth ξανά και να κάνουν ένα γενικό face lift σε ένα κόσμο που μετά από 6 χρόνια πλέον έμοιαζε απαρχαιωμένος, ιδίως όταν γινόταν η –αναγκαστική- σύγκριση μεταξύ Northrend και των άλλων δύο ηπείρων Kalimdor και Eastern Kingdoms.

Τα πάντα πλέον μοιάζουν αρκετά ομογενοποιημένα και το σημαντικότερο είναι η πλήρης αλλαγή των πόλεων Stormwind και Orgrimar για τις δύο παρατάξεις Alliance και Horde αντίστοιχα, οι οποίες πραγματικά μετά το πέρασμα του Deathwing αν και έχουν δεχτεί πλήγματα από την εναέρια επίθεσή του, έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που κάνει ακόμα και βετεράνους παίχτες να τρέχουν γύρω τους για να τις ανακαλύψουν από την αρχή. Το Cataclysm μας φέρνει πίσω στον Azeroth με τις νέες ζώνες για εξερεύνηση στο δρόμο για το 85ο level.

Το Mount Hyjal, ο υποβρύχιος κόσμος Vashj’ir, το Deepholm, το Uldum και το Twilight Highlands είναι οι κύριες περιοχές που θα μπορέσει ο παίκτης να ανεβάσει επίπεδο στο χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα δύο νέες φυλές γίνονται διαθέσιμες, οι Worgen που είναι λυκάνθρωποι και θα ανήκουν στην Alliance και τα Goblin που προφανώς θα ανήκουν στην παράταξη των Horde.

Ο τίτλος δίνει επίσης η δυνατότητα σε Races να μπορούν να αποκτήσουν περισσότερα classes από παλιότερα. Οπότε θα δείτε πλέον Paladin Taureen, Night Elf Mages και Troll και Worgen Druıds. Ο κατάλογος των αλλαγών μεγάλος σε αυτό το expansion καθώς πέραν των καινούριων περιοχών που άνοιξαν, έγινε μια γενική αναδιαμόρφωση σχεδόν σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Ξεκινώντας από τα Guild που πλέον αποκτούν μεγαλύτερο νόημα ύπαρξης και ανάλογα με το πόσο τα μέλη του είναι ενεργά τότε το ίδιο το guild κάνει level up δίνοντας τα λεγόμενα perks στα μέλη της. Για παράδειγμα +10% ταχύτητα στα mount όλων των μελών του guild ή κάθε φορά που κάνετε loot κάτι τότε ένα έξτρα 10% από χρήματα κατατίθενται αυτομάτως στην τράπεζα του guild σας, μέχρι και 10% reputation/honor που θα κερδίζεται από questing και PvP.

Είναι σίγουρα αλλαγές που προτρέπουν παίχτες να ενταχτούν σε κάποιο guild διότι δίνουν ένα φανερό προβάδισμα έναντι αυτών που προτιμούν να παίζουν σόλο. Το σύστημα του questing έχει κάνει αρκετά βήματα προς το καλύτερο και έχει γίνει πολύ πιο φιλικό προς το χρήστη σε σχέση με παλαιότερα. Πολλές φορές θα βρισκόσασταν σε κάποια περιοχή σκοτώνοντας κάποια elementals ή humanoids και μετά από 5 λεπτά θα παίρνατε ένα quest το οποίο θα σας έλεγε να σκοτώσετε τα ήδη σκοτωμένα από εσάς mobs.

Πλέον το παιχνίδι αναγνωρίζει αν έχετε ή όχι αναλάβει κάποια συγκεκριμένη αποστολή, η οποία σχετίζεται με τα mobs που πάτε να σκοτώσετε και σας δίνει την δυνατότητα να την ξεκινήσετε σε εκείνο το σημείο. Με αυτό τον τρόπο ο παίκτης γλιτώνει αρκετό χρόνο καθώς τόσο η ανάληψη όσο και η ολοκλήρωση της αποστολής επιτυγχάνεται χωρίς συζητήσεις με NPCs.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166