Ξενοδοχείο Puerta América – Μαδρίτη

Ξενοδοχείο Puerta América - Μαδρίτη

Το ξενοδοχείο Puerta América είναι ένα σχεδιαστικό όνειρο, πλασμένο μέσα στα μυαλά των 19 πιο σημαντικών αρχιτεκτόνων της εποχής μας.

Λίγο έξω από τη Μαδρίτη, το Puerta América φαντάζει σαν χρωματιστό παιχνίδι -σε διάφορα χρώματα και γλώσσες, όπου ανακατεύονται στους τοίχους του στίχοι από το ποίημα «Ελευθερία» του Πολ Ελυάρ. Εν τούτοις, το σπουδαιότερο όλων είναι πως 34.000 τετραγωνικά μέτρα έγιναν ο καμβάς 19 αρχιτεκτόνων και design studios, με σύμβολο και δύναμη αυτήν ακριβώς την ανυπαρξία περιορισμών. Ο Jean Nouvel προσέφερε την ευδιάθετη πρόσοψη και τις σουίτες του τελευταίου ορόφου. Η Zaha Hadid υλοποίησε το όραμά της για χώρους καμπυλωτούς, ενιαίους, που κυλούν σχεδόν σαν υγρό μπροστά στα μάτια, σε δωμάτια πάλλευκα.

Ο Ron Arad φαντάστηκε το μέλλον, με στρογγυλά έπιπλα από fiberglass και οθόνες LCD, ενώ ο Ιάπωνας Arata Isozaki χρησιμοποίησε μινιμάλ ασιατική αισθητική και παιχνίδια φωτός και σκοταδιού για μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Ο τελευταίος επιζόντας του Μοντερνισμού, Oscar Niemeyer, δημιούργησε ένα γλυπτό σε σχήμα δρεπανιού, θυμίζοντας στον κόσμο τη δυναμική της αρχιτεκτονικής του κληρονομιάς και ο Christian Liaigre ανέλαβε το εστιατόριο με το όνομα Lagrimas Negras, εμπνευσμένος από έθνικ στοιχεία όλης της Ισπανίας. Σκοπός ενός χώρου σχεδιασμένου από τόσο διαφορετικές δημιουργικές δυνάμεις, να γίνει σταυροδρόμι ανθρώπων από κάθε μονοπάτι του κόσμου.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ υποχρέωση μου να εξηγήσω πως ο βασικός λόγος που ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα για το ξενοδοχείο Puerta América στη Μαδρίτη είναι επειδή έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον απαιτητικό ταξιδιώτη που περιηγείται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, παρόλο που ενδεχομένως να υπάρχουν ποιοτικότερα ξενοδοχεία από αυτό σε τούτο το μέρος.

Ωστόσο οφείλετε να θυμάστε ότι το διαφορετικό μερικές φορές είναι πιο θελκτικό και από το καλύτερο, και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα και μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κάνουν συχνά ταξίδια, και αναγκάζονται ορισμένες φορές να διαμένουν σε μέτριας ποιότητας καταλύματα, που όμως αφήνουν ανέλπιστα ικανοποιημένο τον πελάτη, κάτι που φυσικά είναι το ζητούμενο της υπόθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας