Υπεράνω ηλικίας. Ρώτα τον γυμναστή

Υπεράνω ηλικίας. Ρώτα τον γυμναστή

Αν ανήκεις στις γυναίκες που έχουν πατήσει τα 40, τότε θα έχεις νιώσει ότι το σώμα σου αλλάζει. Πώς θα εμποδίσεις τη γήρανση; Γυμνάσου!

Βάλε… αντιστάσεις

Αν θέλεις η άσκησή σου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε πρέπει να επικεντρωθείς στην εκγύμναση με αντίσταση σε 3 περιοχές: τους γλουτούς, την κοιλιά και τα χέρια. Δοκίμασε να κάνεις ασκήσεις με βάρη, με λάστιχα, με ελβετική μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σου θα δείχνει πιο δυνατό και σίγουρα πιο ψηλό και πιο νεανικό. Προσπάθησε να κάνεις γυμναστική με επιβάρυνση 20 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα.

Ψήφισε αερόβια

Πρόσφατη έρευνα σε 5.000 γυναίκες έδειξε ότι όσες έκαναν μια μέτρια σε ένταση γυμναστική κατάφεραν να δείχνουν 4 χρόνια νεότερες. Μπορείς να κάνεις περπάτημα, ποδήλατο ή και κολύμπι. Προσπάθησε να κάνεις για 10 λεπτά, 5 φορές την εβδομάδα. Αν θέλεις μπορείς να αυξάνεις το χρόνο κατά 5 λεπτά κάθε βδομάδα για να προστατέψεις την καρδιά σου, να μειώσεις την πίεσή σου, να κατεβάσεις τα επίπεδα χοληστερίνης και να διατηρείς τις αρτηρίες σου σε καλή κατάσταση ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα.

Όρθωσε το ανάστημα σου

Υπάρχει και μία εναλλακτική μέθοδος προπόνησης με την οποία μπορείς να δεις θεαματικά αποτελέσματα! Είναι η κατάλληλη άσκηση για να καταπολεμήσεις το στρες και να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου. Μία γερμανική έρευνα που αφορούσε γυναίκες ηλικίας 26 έως 51 ετών έδειξε ότι αν κάνεις 3 ώρες την εβδομάδα γιόγκα μπορείς να μειώσεις το άγχος κατά 30%. Επίσης σε προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που εμφανίζονται στον οργανισμό σου και ευθύνονται για τη μείωση της ελαστικότητας του σώματος. Το ιδανικό είναι να κάνεις τη συγκεκριμένη άσκηση για 30 λεπτά, 4 φορές την εβδομάδα.

Και στην εγκυμοσύνη

Αν είσαι έγκυος έχεις ακόμα περισσότερους λόγους για να βάλεις την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι έγκυες που ασκούνται έχουν καλύτερο έλεγχο της ζωής τους, ενώ η λειτουργία της καρδιάς τους είναι καλύτερη ακόμα και από πριν συλλάβουν.

Προηγούμενο άρθροΝίκησε τη γρίπη με τάι τσι
Επόμενο άρθροYamaha Tracer 900GT
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας