ΑρχικήSmartphonesΗ Amazon συνεχίζει ακάθεκτα την πώληση συσκευών BLU

Η Amazon συνεχίζει ακάθεκτα την πώληση συσκευών BLU

Η Amazon συνεχίζει ακάθεκτα την πώληση συσκευών BLU, καθώς ο κατασκευαστής smartphone έχει αποδείξει έμπρακτα πως επρόκειτο για ψευδή συναγερμό.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η εταιρία ασφάλειας Kryptowire ανακάλυψε ότι ένα λογισμικό τρίτου κατασκευαστή της Shanghai Adups Technology συλλαμβάνει σιωπηλά και μεταδίδει SMS και άλλες προσωπικές πληροφορίες σε διακομιστές στην Κίνα . Η εταιρεία ασφαλείας εντόπισε επίσης αρκετές συσκευές προϋπολογισμού από τον κατασκευαστή smartphone BLU που βασίζεται στις ΗΠΑ, ο οποίος ήρθε προεγκατεστημένος με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Η BLU αντιμετώπισε το παρόν πρόβλημα για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο , όταν η εταιρεία ενημέρωσε τις συσκευές της για να παρακωλύσει την ικανότητα του λογισμικού τρίτου μέρους να τηλεφωνήσει στο σπίτι. Η BLU υπέγραψε επίσης σύμβαση με την Kryptowire, διασφαλίζοντας ότι η επιχείρηση ασφαλείας θα παρακολουθεί τις συσκευές της για ένα ολόκληρο έτος για παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Ωστόσο, κατά τη διάσκεψη ασφάλειας του Black Hat 2017 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Λας Βέγκας, η Kryptowire αποκάλυψε ότι το παραβατικό λογισμικό τρίτων εξακολουθούσε να στέλνει δεδομένα σε διακομιστές στην Κίνα χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Αυτό οδήγησε τον Amazon να σταματήσει την πώληση των συσκευών του BLU νωρίτερα αυτή την εβδομάδα . Σε μια δήλωση του διευθυντή μάρκετινγκ για το BLU, ο Carmen Gonzalez, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να επανέλθουν οι πωλήσεις γρηγορότερα από ότι περιμέναμε:

Από το Νοέμβριο του 2016, όταν η Kryptowire ανέφερε την αρχική ανησυχία για το ιδιωτικό απόρρητο, το οποίο η BLU γρήγορα το διόρθωσε, η Amazon γνώριζε τις Adups και άλλες εφαρμογές στις BLU συσκευές μας, οι οποίες κρίθηκαν τότε από τις BLU, Amazon και Kryptowire ως κίνδυνος απορρήτου. Τώρα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, οι συσκευές εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με την βασική συλλογή δεδομένων που δεν δημιουργούν κίνδυνο για την ασφάλεια ή την ιδιωτική ζωή. Δεν υπήρξε απολύτως καμία νέα ύποπτη συμπεριφορά ή αλλαγή σε καμία από τις συσκευές μας για να προκαλέσει οποιαδήποτε ανησυχία. Αναμένουμε από τον Amazon να καταλάβει αυτό το θέμα και να επαναφέρει γρήγορα τις συσκευές μας προς πώληση.

Σήμερα, η πώληση συσκευών BLU έχει αποκατασταθεί, με την εταιρεία να αναφέρει το περιστατικό ως “ψευδή συναγερμό”. Σε μια δήλωση του Tom’s Guide , ένας εκπρόσωπος του Amazon επιβεβαίωσε ότι οι συσκευές επιστρέφουν στην πώληση:

Εάν λάβουμε υπόψη πληροφορίες που ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπειρία των πελατών μας, ενδέχεται προσωρινά να μην είναι διαθέσιμο ένα προϊόν για αγορά. Με βάση την επικοινωνία με τον κατασκευαστή BLU Products, συνεχίσαμε την πώληση συσκευών BLU στο Amazon.com

Παρόλο που πολλές από τις συσκευές του BLU είναι πάλι προς πώληση στο Amazon, μερικές παραμένουν μη διαθέσιμες για το αγοραστικό κοινό, όπως το BLU R1 HD. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό, καθώς η BLU δεν έχει εκδώσει δήλωση σχετικά με την κατάσταση των επιμέρους συσκευών της.

Οι συσκευές BLU δεν έχουν επίσης επαναληφθεί στο πρόγραμμα “Exclusive Phones” της Amazon, όπου ο λιανικός γίγαντας προσφέρει ξεκλείδωτα τηλέφωνα σε μειωμένη τιμή, σε αντάλλαγμα για την εμφάνιση διαφημίσεων στην οθόνη κλειδώματος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166