Το Bitcoin εκτινάχθηκε στα 3.000 δολάρια κάνοντας ρεκόρ τιμής

Το Bitcoin εκτινάχθηκε στα 3.000 δολάρια κάνοντας ρεκόρ τιμής, και αν φανταστείτε πως πριν δύο χρόνια κόστιζε μόλις 300 δολάρια η μονάδα, τότε καταλαβαίνετε πως όσοι έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο και είχαν αγοράσει κάποτε τέτοιου είδους ψηφιακά νομίσματα και τα έχουν ακόμη στην κατοχή τους μάλλον θα έχουν πλουτίσει.

Σε μόλις τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων από την αρχή του Σαββάτου, η τιμή του κρυπτογραφημένου ψηφιακού νομίσματος Bitcoin αυξήθηκε πάνω από 9% κάνοντας νέο ρεκόρ, το πιο αντικειμενικά μοιάζει δυσθεώρητο. Τη στιγμή αυτή που γράφεται το άρθρο, ένα Bitcoin εκτιμάται στα $ 3,169,90, πολύ πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των $ 3,000 που τέθηκε τον Ιούνιο.

Η συνολική αξία της αγοράς Bitcoin είναι τώρα πάνω από $ 52 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, και η απόδοση των επενδύσεων αναφορικά με το Bitcoin που πραγματοποιήθηκαν στις 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ανέρχεται σε σχεδόν 220%.

Το Bitcoin θα παραμείνει σίγουρα ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο, αλλά το τελευταίο του ύψος αντανακλά μια σημαντική θετική εξέλιξη. Μετά από χρόνια έντονων συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο αύξησης της συναλλακτικής ικανότητας του δικτύου Bitcoin, οι μεγάλοι παίκτες συμφώνησαν τελικά σε μια συμβιβαστική λύση γνωστή ως Segwit2x . Αυτό το επίτευγμα είναι καθησυχαστικό για όσους μπορεί να έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα του μοντέλου διακυβέρνησης χωρίς κυβερνήτες του Bitcoin.

Η λύση Segwit2x φαίνεται να έχει οδηγήσει την τιμή της Bitcoin υψηλότερα με λιγότερο άμεσο τρόπο. Την Τρίτη, μια ομάδα που διαφώνησε με την πρόταση που περιστρέφεται από ένα λεγόμενο «fork» του Bitcoin, γνωστό ως Bitcoin Cash , το οποίο εφάρμοσε μια διαφορετική λύση. Όλοι οι κάτοχοι της Bitcoin έλαβαν ταίριασμα Bitcoin Cash, το οποίο τώρα διακινείται ως BCH σε χρηματιστήρια και έχει συνολική τρέχουσα αξία 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η τιμή του Bitcoin Cash υποχώρησε σταθερά τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς η Bitcoin και άλλες μεγάλες κρυπτοσυχνότητες έχουν αυξηθεί. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επενδυτές εξαργυρώνουν το νόμισμα για να επωφεληθούν από την ανοδική του πορεία, το οποίο έχει αραιή υποστήριξη από τους χρηματιστηριακούς κύκλους και τις ανταλλαγές, και αντλώντας τα κέρδη τους σε παλαιότερες, πιο αξιόπιστες και ευρύτερα υιοθετημένες κρυπτοσυχνότητες.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Amazon συνεχίζει ακάθεκτα την πώληση συσκευών BLU
Επόμενο άρθροMoto Z2 Force αξιολόγηση και ανάλυση (review).
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας