ΑρχικήΟικονομίαΗ BAMTech εκτιμάται στα $3,75 δισ. μετά τη συμφωνία με την Disney

Η BAMTech εκτιμάται στα $3,75 δισ. μετά τη συμφωνία με την Disney

Η BAMTech εκτιμάται στα 3,75 δισ. δολάρια μετά τη συμφωνία με την Disney.

Η εταιρεία BAMTech, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση streaming των MLB, HBO, NHL, WWE, και τώρα, οι επερχόμενες υπηρεσίες ροής της Disney και ESPN, την κάνει να αποτιμάταιι σε οικονομική αξία στα 3,75 δισ. δολάρια μετά τη νέα επένδυση της Disney. Το απόγευμα, η Disney ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 42% στον πάροχο υποδομών ροής δεδομένων για $ 1,58 δισ.

Η εταιρεία πέρυσι είχε επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην BAMTech , δίνοντάς της ένα μερίδιο μειοψηφίας (33%).

Η προηγούμενη συμφωνία περιελάμβανε μια επιλογή που θα επέτρεπε στη Disney να αποκτήσει μερίδιο πλειοψηφίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας την να έχει το πάνω χέρι ακόμη κι αν υπάρχουν διάφοροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μελλοντικά.

Η Disney κατέχει πλέον το 75% της εταιρείας που θα την επιτρέψει να κυριαρχήσει στο χώρο της συνεχούς ροής τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην οποία όπως γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος οι ανταγωνιστές της είναι μεγαθήρια όπως για παράδειγμα το Youtube το Twitch κι άλλοι πολλοί.

Ακόμα και η ίδια η Disney παραδέχτηκε ότι η κίνηση ήταν “μία βιαστική κίνηση αυτού του χρονοδιαγράμματος για τον έλεγχο της ιδιοκτησίας” ένα μήνυμα που υποδηλώνει πως η υιοθέτηση των υπηρεσιών ροής από τους καταναλωτές έναντι της παραδοσιακής τηλεόρασης κινείται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από όσο αναμενόταν.

Η ίδια η BAMTech συνεργάζεται και είναι μέρος της MLBAM (MLB Advanced Media. Η MLBAM εκμεταλλεύεται την επίσημη ιστοσελίδα του MLB.com και τα σχετικά ακίνητα, καθώς και τη δημοφιλή εφαρμογή MLB At Bat για κινητά, μεταξύ άλλων. Η ροή βίντεο, ωστόσο, έγινε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση που πρακτικά εξανάγκασε την BAMTech να την απόκτηση, κάνοντας την δική της οντότητα τον Αύγουστο του 2015.

Η επιχείρηση έχει από καιρό αναπτυχθεί πέρα ​​από το να είναι απλά ένας πάροχος τεχνολογίας συνεχούς ροής για το μπέιζμπολ.

Επίσης είχε επιμεληθεί την τροφοδοσία συνεχούς ροής για το HBO NOW, του National Hockey League, την PGA Tour, το Δίκτυο WE και άλλους.

Όταν η Disney αγόρασε ένα μειοψηφικό πακέτο της εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι, η BAMTech άρχισε να εργάζεται στην υποδομή ροής που απαιτείται για τη λειτουργία νέας υπηρεσίας ροής για το ESPN. (είχε ήδη κάτω από την επιμέλεια της την WatchESPN, ως ένας από τους πολλούς πελάτες της.)

Αυτή η νέα υπηρεσία συνεχούς ροής ανακοινώθηκε σήμερα και θα περιλαμβάνει περίπου 10.000 ζωντανά περιφερειακά, εθνικά και διεθνή παιχνίδια και εκδηλώσεις το χρόνο. Επιπλέον θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις από το Major League Baseball, το National Hockey League, το Major League Soccer, το τένις Grand Slam και το αθλητικό κολέγιο. Το ESPN δήλωσε ότι τα μεμονωμένα πακέτα θα είναι διαθέσιμα για αγορά, όπως MLB.TV, NHL.TV και MLS Live.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει το 2018 και θα είναι προσβάσιμη μέσω μιας αναβαθμισμένης έκδοσης της εφαρμογής ESPN. Η νέα εφαρμογή θα επιτρέψει στους συνδρομητές της συνδρομητικής τηλεόρασης να παρακολουθήσουν επίσης τα δίκτυα του ESPN, αλλά οι κόπτες δεν θα έχουν αυτή την επιλογή.

Η συμφωνία της Disney για την ιδιοκτησία του φορέα υποδομών πίσω από τις επόμενες μεγάλες επενδύσεις του σε ροή είναι μια έξυπνη κίνηση, ειδικά επειδή τολμά να προχωρήσει κόντρα στο Netflix, η οποία έχει υποσχεθεί να δαπανήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για το αρχικό περιεχόμενο το 2017.

Η πρώτη απόκτηση της οποίας ήταν η ανάληψη ενός εκδότη βιβλίων κόμικς και της IP – μια κίνηση που αποσκοπούσε να προχωρήσει στα σχέδια της Disney με ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική απ’ ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Το γεγονός ότι η Disney έχει στην κατοχή της πλέον μια υπηρεσία συνεχούς ροής είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο νέο, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει πειραματιστεί με την ψηφιακή παράδοση του περιεχομένου της. Διαθέτει τη δική της εφαρμογή Disney Movies Anywhere που της επιτρέπει να πουλάει το περιεχόμενό της απευθείας στους καταναλωτές για προβολή σε οποιαδήποτε συσκευή. Και είχε βάλει το δάχτυλό της στο χώρο του streaming με την περιορισμένη έναρξη της πλατφόρμας βίντεο συνδρομής DisneyLife πίσω το 2015.

Όμως η DisneyLife δρούσε αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Αλλά η νέα υπηρεσία της Disney θα είναι παγκόσμιας εμβέλειας και θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό το 2019, δηαλαδή μόλις λήξει το συμβόλαιό της και έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από το Netflix, προφανώς.

Η άνοδος της BAMTech στα πράγματα και τώρα ο έλεγχός της από τη Disney έγινα τάχιστα. Μόνο πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία περιστράφηκε από τη MLBAM, ένα χρόνο μετά, η Disney αγόρασε ένα μερίδιο του μειοψηφικού πακέτου. Και τώρα, μόλις δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της δικής της οντότητας, η Disney πλέον την έχει υπό τον έλεγχό της.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της Disney, ο δημιουργός της BAMTech, MLBAM, θα κατέχει μόλις το 15% της εταιρείας τεχνολογίας συνεχούς ροής. Ωστόσο, δεν παραιτήθηκε από οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιχείρηση ψηφιακών μέσων του MLBAM.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166