Η Qualcomm αποκάλυψε μια καλύτερη κάμερα ανίχνευσης βάθους για συσκευές Android.

Η Qualcomm αποκάλυψε μια καλύτερη κάμερα ανίχνευσης βάθους για συσκευές Android.

Η Qualcomm ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία κάμερας Spectra, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στα smartphone να καταγράψουν τρισδιάστατες εικόνες και να μετακινούνται σε πραγματικό χρόνο, μετατρέποντας αυτά τα δεδομένα σε ψηφιακή μορφή.

Η ενότητα Qualcomm Spectra θα έχει βελτιωμένη βιομετρική πιστοποίηση και ανίχνευση βάθους υψηλής ανάλυσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών φωτογράφησης, εγγραφής βίντεο και εικονικής πραγματικότητας. Είναι μια βασική τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πολύ καλύτερα gadgets.

Η μονάδα κάμερας χρησιμοποιεί επεξεργαστές σήματος εικόνας Spectra (ISPs). Και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε smartphones και άλλες συσκευές που θα χτυπήσουν την αγορά και θα έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν ένα περιβάλλον 3D και να το μετατρέψουν σε κάτι που ο υπολογιστής μπορεί να καταλάβει.

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίσουν τους ανθρώπους που περπατούν σε ένα περιβάλλον γύρω από ένα αυτοκίνητο με αυτο-οδήγηση ή οι αισθητήρες θα μπορούσαν να κατανοήσουν την κίνηση των δακτύλων κάποιου καθώς παίζει μια εικονική κιθάρα στο διαδίκτυο.

“Είτε χρησιμοποιείται για υπολογιστική φωτογραφία, εγγραφή βίντεο ή για εφαρμογές οθονών υπολογιστών που απαιτούν ακριβή παρακολούθηση κίνησης, είναι σαφές ότι η αποδοτική επεξεργασία σήματος εικόνας κάμερας έχει γίνει πιο σημαντική για την επόμενη γενιά εμπειριών κινητών χρηστών”, δήλωσε ο Tim Leland, αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων στο Qualcomm, σε δήλωση του. “Οι πρωτοποριακές μας εξελίξεις στην οπτική ποιότητα και το όραμα των υπολογιστών, σε συνδυασμό με την οικογένειά μας ολοκληρωμένων ISPs Qualcomm Spectra για το Snapdragon, έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν ένα οικοσύστημα εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας αιχμής για τους πελάτες μας” πρόσθεσε.

Οι ISP επόμενης γενιάς παρουσιάζουν εξέλιξη στην όραση του υπολογιστή, την ποιότητα της εικόνας και την αποδοτικότητα της ισχύος για τις επόμενες πλατφόρμες Snapdragon Mobile και VR. Οι προσθήκες της μονάδας κάμερας περιλαμβάνουν μια ενότητα ελέγχου ταυτότητας ίριδας, μια παθητική μονάδα ανίχνευσης βάθους και μια λειτουργική μονάδα ανίχνευσης βάθους.

Πρόκειται για σχεδιασμό αισθητήρων δεύτερης γενιάς και αυτό σημαίνει ότι ο νόμος του Moore φέρνει βελτιώσεις σε τεχνολογίες όπως τα κινητά ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία είναι ακόμα λίγο ακριβά και ογκώδη. Η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στην επόμενη ναυαρχίδα της Qualcomm.

Οι αισθητήρες μπορούν να συλλέξουν 10.000 βαθμούς βάθους, με το διάστημα μεταξύ κάθε σημείου να είναι 0,1 χιλιοστά.

Μεταξύ άλλων ο Leland δήλωσε τα εξής “η Qualcomm πιστεύει ότι η ανίχνευση βάθους είναι η επόμενη κρίσιμη αποστολή που πρέπει να έχει για τα smartphones. Επιπλέον, η ανίχνευση βάθους θα επαναφέρει τα αυτόνομα ακουστικά VR και AR καθώς η παρακολούθηση και η αποφυγή αντικειμένων γίνεται πιο ακριβής και οι χειριστές χειρός παρωχημένοι. Η εισαγωγή της δεύτερης γενιάς του Spectra ISP θα προωθήσει την υπολογιστική φωτογράφηση, την εγγραφή βίντεο και τις εφαρμογές ηλεκτρονικής όρασης που απαιτούν ακριβή παρακολούθηση της κίνησης, όλα επεξεργάζονται αποτελεσματικά στον επεξεργαστή ψηφιακού σήματος (DSP).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας