ΑρχικήΕφαρμογέςΤο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Πεκίνου φέρνει μια εφαρμογή

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Πεκίνου φέρνει μια εφαρμογή

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Πεκίνου φέρνει μια εφαρμογή για την πληρωμή των ναύλων, αλλά για πολλοστή φορά η κρατική μηχανή έβαλε στο περιθώριο την Apple και δεν την προσκάλεσε στο διαγωνισμό.

Η Apple εξακολουθεί να είναι περιθωριοποιημένη από τον τεράστιο χώρο των κινητών πληρωμών της Κίνας. Η τελευταία υπενθύμιση ήρθε αυτή την εβδομάδα όταν το σύστημα μεταφορών του Πεκίνου άνοιξε τις πληρωμές smartphone μέσω μιας εφαρμογής Android.

Η υπηρεσία WeChat Pay της Tencent και οι υπηρεσίες Alipay της Alibaba κυριαρχούν στον χώρο πληρωμών κινητής τηλεφωνίας της Κίνας, ο οποίος εκτιμάται ότι επεξεργάστηκε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι , αλλά τώρα η Apple έχει χάσει τη συμμετοχή της σε αυτό που είναι σίγουρα μια πολύ βολική περίπτωση χρήσης.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η εταιρεία πληρωμών δημοσίων μεταφορών του Πεκίνου, Yikatong, ξεκίνησε μια εφαρμογή για τις περισσότερες συσκευές Android που επιτρέπει στις μεταφορές να αποκόψουν τη φυσική τους κάρτα και να πληρώσουν ναύλους μέσω του τηλεφώνου τους.

Η Apple δεν περιλαμβάνεται πιθανότατα επειδή το λειτουργικό της σύστημα δεν υποστηρίζει πληρωμές τρίτων μερών όπως η Yikatong, αντίθετα ευνοεί μονάχα τη δική της Apple Pay. Αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το iOS αντιπροσωπεύει μόλις το 16% όλων των smartphones στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του Kantar από τον Μάρτιο . Παρόλο που ο αριθμός των αστικών περιοχών είναι πιθανό να παραγκωνιστεί προς όφελος της Apple.

Πάντως ο λόγος που δεν κυριαρχεί μπορεί να έγκειται καθαρά σε άλλο παράγοντα που δεν είναι γνωστός αυτή την στιγμή.

Δεν είναι σαφές εάν οι δυνητικοί κάτοχοι iPhone θα προβούν στην αγορά μιας συσκευής Android για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μεταφοράς, αλλά το παρόν ζήτημα αναδεικνύει ένα άλλο κομμάτι από ανέκδοτα στοιχεία που δείχνουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Apple στην Κίνα, όπου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 10% Το τελευταίο τρίμηνο των εργασιών της .

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο πλήγμα που δέχθηκε η Apple είναι ότι πρόσφατα αφαιρέθηκε το χαρακτηριστικό της γνώρισμα δημοφιλών συμβουλών από την εφαρμογή συζήτησης στο WeChat, μια κίνηση που κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να δελεάσει τους χρήστες τους να μετακινηθούν στις Android συσκευές όπου εξακολουθούν να είναι συμβατές.

Ενώ η ίδια η WeChat, η πιο δημοφιλής κινεζική εφαρμογή, έχει ισοπεδώσει το πεδίο των παιχνιδιών επικρατώντας κατά κράτος έναντι των ανταγωνιστών της, τυποποιώντας τμήματα της κινητής εμπειρίας για τους χρήστες είτε είναι σε iOS ή Android, το τελευταίο από τα οποία είναι συχνά (πολύ) φθηνότερο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166