Τονωτική ένεση A-Class ένεκα ανταγωνισμού

Τρία χρόνια μετά την είσοδο του πρώτου μικρού αυτοκινήτου στην αγορά, από τη Mercedes έρχεται η πρώτη ανανέωση της A-Class. Ένεκα ανταγωνισμού προερχόμενου από την Audi και την BMW, η Mercedes-Benz (πλέον Daimler – Chrysler) θα παρουσιάσει στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, τη νέα σειρά Α. Μικρές εξωτερικές παρεμβάσεις, μεγαλύτερες επεμβάσεις στην ποιότητα του εσωτερικού διακόσμου, περαιτέρω βελτίωση της παθητικής ασφάλειας και παρουσία ισχυρότερων πετρελαιοκινητήρων, συνθέτουν το τετράπτυχο της αναβάθμισης.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, όλα γίνονται για να υπερασπιστεί τη θέση της στην αγορά η A-Class έναντι των απειλών που ακούν στα ονόματα, Audi A2 και νέα σειρά 3 Compact από τη BMW. Μάλιστα το ανανεωμένο μικρό παιδί της Mercedes θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων (κοντό και μακρύ μεταξόνιο).

Εξωτερικά οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν στην τοποθέτηση καθαρών κρυστάλλων στα μπροστινά φωτιστικά σώματα, στην ανασχεδίαση της μάσκας και στα πλαινά προστατευτικά των θυρών. Οι προφυλακτήρες μεγάλωσαν σε όγκο διευρύνοντας και το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου (3,606 μ.). Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Mercedes δούλεψαν σκληρά για να απαλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις για την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών. Πλέον τα πλαστικά τμήματα θα έχουν μαλακή υποστήριξη ενώ ανασχεδιασμένη εμφανίζεται η κεντρική κονσόλα. Τέλος το τιμόνι απέκτησε τρεις βραχίονες (ακτίνες).

Σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες (1,4-1,6 και 1,9 λίτρων) έχουμε μικρές παρεμβάσεις έτσι ώστε να πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύσουν από το 2003. Παράλληλα ανέβασε κατά πέντε ίππους την ισχύ του πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων (turbo με σύστημα common rail) αποδίδοντας συνολικά 95 ίππους.