18χρονη σκοτώθηκε από έκρηξη του κινητού (Nokia 5233) την ώρα που μιλούσε

18χρονη σκοτώθηκε από έκρηξη του κινητού (Nokia 5233) την ώρα που μιλούσε

18χρονη σκοτώθηκε από έκρηξη του κινητού (Nokia 5233) την ώρα που μιλούσε.

Ένα 18χρονο κορίτσι από την Ινδία έχασε τη ζωή της τη στιγμή που μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο μάρκας Nokia 5233. Η νεαρή κοπέλα, η Uma Oram μιλούσε με συγγενή της στο τηλέφωνό κατά τη στιγμή που το είχε βάλει για φόρτιση, ωστόσο φαίνεται ότι προκλήθηκε κάποια δυσλειτουργία στη μπαταρία με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη, προκαλώντας την σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, το στήθος και τα πόδια.

Παρόλο που μεταφέρθηκε το κορίτσι το στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφερα να την σώσουν. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Kheriakani της Ινδίας.

Ο Durga Prasad Oram, ο αδελφός του θύματος δήλωσε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου είχε εξαντληθεί, και η Uma το σύνδεσε στην πρίζα για να φορτιστεί η μπαταρία ενώ ταυτόχρονα μιλούσε. Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το τηλέφωνο έκανε μία τεράστια έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει αναίσθητη στο πάτωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nokia 5233 είναι ένα παλιό τηλέφωνο, το οποίο τρέχει στο λειτουργικό σύστημα Symbian. Η εταιρεία που το κατασκεύασε δεν υπάρχει πια (έτσι για την ιστορία η HMD Global απέκτησε ξανά την εταιρεία Nokia το 2016 ).

Τα νέα τηλέφωνα Nokia, τα οποία χρησιμοποιούν το Android, κατασκευάζονται πλέον από την HMD Global, μια εταιρεία που έχει την έδρα της στην Φινλανδία, η οποία δημιουργήθηκε από τα παλιά στελέχη της Nokia.

Η HMD Global, η εταιρεία που πωλεί επί του παρόντος τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Nokia 5233, το οποίο είναι ένα πολύ παλιό τηλέφωνο.

Η HMD Global δήλωσε ότι: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για το ατυχές περιστατικό που αφορά ένα 18χρονο κορίτσι. Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο δεν κατασκευάστηκε ή πωλήθηκε από την HMD Global, το νέο σπίτι των τηλεφώνων της Nokia, που δημιουργήθηκε το 2016, δημιουργώντας μια νέα σειρά συσκευών. Στην HMD Global, δεσμευόμαστε να παράγουμε συσκευές υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ισχυρή εμπειρία χρήστη και ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες των πελατών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας