Το Google Digital News Initiative θα καταπολεμήσει τα fake news

Το Google Digital News Initiative θα καταπολεμήσει τα fake news

Το Google Digital News Initiative θα καταπολεμήσει τα fake news.

Η Google αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε μερικές νέες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων, διότι σκοπεύει να καταστήσει τη δημοσιογραφία ακέραιη, μακριά από τα fake news.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πρωτοβουλία μέσω του Google Digital News Initiative (GNI), ένα έργο αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, την ανύψωση και την ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας. Εκτός από αυτό, η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει το Subscribe with Google, το οποίο θα διευκολύνει τους χρήστες να εγγραφούν στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες ειδησεογραφίας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές από όπου κι αν βρίσκονται.

Μιλώντας για το Google Digital News Initiative , η εταιρεία πιστεύει ότι τα fake news εξακολουθούν να αποτελούν το κυριότερο πρόβλημα στο διαδίκτυο, παρά τις προσπάθειες από μέρους της και από άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Twitter για να τις εξαλείψουν, όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η Google σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της παραδέχτηκε ότι «γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διακρίνει κανείς τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο στο διαδίκτυο». Με απλά λόγια, η Google αισθάνεται ότι πρέπει να καταβάλει ακόμη περισσότερες προσπάθειες για να εξαλειφθεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Στη δέσμευσή της να αναδείξει μια πιο ουσιαστικότερη δημοσιογραφία από ότι στο παρελθόν, η Google δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του GNI θα επικεντρωθεί αρχικά σε τρεις στόχους: Την ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας, την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για την προώθηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης των ειδησεογραφικών οργανισμών, και στην περαιτέρω κερδοφορία των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας.

Το άλλο σκέλος των προσπαθειών περιλαμβάνει τη βοήθεια προς τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς έτσι ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους στο διαδίκτυο. Η Google πιστεύει ότι οι άνθρωποι θέλουν να πληρώσουν για την καλή δημοσιογραφία και γι ‘αυτό έχει ανακοινώσει το Subscribe with Google, το οποίο είναι ένας αμφίδρομος δρόμος στο οποίο η Google όχι μόνο θα παρέχει έναν απλούστερο τρόπο για τους χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, βοηθώντας έτσι τους εκδότες να αποκομίσουν περαιτέρω έσοδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας