ΑρχικήΔιαδίκτυο21 προσωπικότητες του Instagram κατηγορούνται πώς δημοσίευαν πληρωμένες αναρτήσεις

21 προσωπικότητες του Instagram κατηγορούνται πώς δημοσίευαν πληρωμένες αναρτήσεις

21 προσωπικότητες του Instagram κατηγορούνται πώς δημοσίευαν πληρωμένες αναρτήσεις.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έστειλε σήμερα προειδοποιητικές επιστολές σε 21 σημαντικούς χρήστες του Instagram για να τους πει να αποκαλύψουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα όταν μοιράζονται αμειβόμενες αναρτήσεις για γνωστές μάρκες ή διαφημιστές.

Οι επιστολές που στάλθηκαν σήμερα στους υπόπτους παραθέτουν συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν από αυτά τα άτομα επηρεάζοντας άμεσα την ορθή λειτουργία του Instagram, η FTC πιστεύει ότι με αυτές τις κινήσεις παραβιάζονται οι όροι χρήσης. Οι καταγγελίες της FTC μπορεί να φέρουν πρόστιμα ύψους περίπου 40.000 δολαρίων.

“Οι επιστολές ζητούν από τους παραλήπτες να ενημερώσουν το προσωπικό της FTC για το αν έχουν χρηματοοικονομικές ή υλικές συνδέσεις με τα εμπορικά σήματα μέσω των δημοσιεύσεων που κάνουν στο προσωπικό τους λογαριασμό και εάν ναι, ποιες ενέργειες εξασφαλίζουν ότι όλες οι δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα ότι επρόκειτο για διαφημίσεις προς τις επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν σαφείς συνδέσεις και αποκαλύπτουν εμφανώς τις σχέσεις τους. Η FTC δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των 21 χρηστών που έλαβαν τις προειδοποιητικές επιστολές “, ανέφερε η FTC σε σημερινή δήλωση.

Τα 21 άτομα που έλαβαν τις επιστολές σήμερα ήταν μεταξύ των 90 εξέχοντων χρηστών του Instagram, οι οποίοι ξαναπήραν επίσης επιστολές από την FTC τον Απρίλιο, λέγοντας τος να αποκαλύψουν τις σχέσεις τους με τις μάρκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσω αυτών των ενεργειών κινείται αφορολόγητο χρήμα που τελικά ζημιώνει τις χώρες τους.

Μερικοί πιστεύουν ότι αυτή η ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει διασημότητες όπως ο Kim Kardashian, η οποία ήταν μέρος μιας καταγγελίας του FDA για το 2015 σχετικά με το Instagram και τις αναρτήσεις της στο Twitter καθώς μέσω αυτών κινούταν μαύρο χρήμα, αφού προφανώς δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι πληρωνόταν για ετούτες τις αναρτήσεις.

Οι κατηγορίες του FTC εναντίον των Trevor Martin και Thomas Cassell , συνιδιοκτητών της CSGO Lotto , διευθετήθηκαν μόλις εχθές. Το “CSGO” αντιπροσωπεύει το online παιχνίδι Counter-Strike: Global Initiative. Το CSGO Lotto δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που πληρώνονται για να κάνουν τις δημοσιεύσεις να εισάγουν δώρα, τα οποία είναι αντικείμενα εντός του παιχνιδιού όπως όπλα χαρακτήρες και άλλα πολλά.

Επιπλέον υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί ότι ο Martin και η Cassell προώθησαν βίντεο στο YouTube σχετικά με την εταιρεία τους χωρίς να αποκαλύψουν το ρόλο τους, και πλήρωναν εξέχουσες προσωπικότητες στο Twitch, το YouTube, το Facebook και το Twitter μεταξύ $2.500 και $ 55.000″ ζητώντας να μην αποκαλύψουν την πληρωμένη διαφήμιση, περιορίζοντάς τους να κάνουν οποιεσδήποτε δυσάρεστες παρατηρήσεις σχετικά με το CSGO Lotto.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166