ΑρχικήΕιδήσεις60 γέφυρες και 2.000 σπίτια καταστράφηκαν από τυφώνα στη Βόρεια Κορέα

60 γέφυρες και 2.000 σπίτια καταστράφηκαν από τυφώνα στη Βόρεια Κορέα

Ο τυφώνας Maysak που έπληξε τη Βόρεια Κορέα κατέστρεψε σχεδόν 60 γέφυρες και κατέστρεψε ή πλημμύρισαν περισσότερα από 2.000 σπίτια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των κρατικών ΜΜΕ, ενώ ο ηγέτης της χώρας, Kim Jong Un ανέφερε πως η συγκεκριμένη ζημιά έχει εκτροχιάσει τον κεντρικό σχεδιασμό ανάπτυξης των υποδομών, όχι μόνο για το 2020, αλλά και για την επόμενη χρονιά.

Ο τυφώνας Maysak έφερε έντονες βροχοπτώσεις που κράτησαν αρκετές μέρες στις βορειοανατολικές ακτές της χώρας την περασμένη εβδομάδα, με συνέπεια, ιδίως το βόρειο τμήμα να έχει υποστεί φονικές πλημμύρες. Ωστόσο σαν να μην έφτανε αυτή η ατυχία, αμέσως μετά ακολούθησε ένας νέος τυφώνας που φέρει την ονομασία Haishen και ήρθε να αποτελειώσει ότι έμεινε όρθιο.

Συγκεκριμένα ο τυφώνας κατέστρεψε ή πλημμύρισε” πάνω από 2.000 σπίτια και δεκάδες δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ενώ παράλληλα 60 χιλιόμετρα δρόμων υπέστησαν ζημιές και 59 γέφυρες κατέρρευσαν, με πάνω από 3.500 μέτρα σιδηροδρομικών γραμμών να έχουν χαλάσει από αυτήν τη θεομηνία.

Οι φυσικές καταστροφές τείνουν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο Βορρά λόγω της κακής ποιότητας των υποδομών, καθώς και γιατί πολλά βουνά ή λόφοι έχουν από καιρό αποψιλωθεί και δεν υπήρξε μέριμνα από τη μεριά της πολιτικής προστασίας στη Βόρεια Κορέα για να πράξει τα αυτονόητα, δηλαδή να προβεί σε αναδάσωση και να κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αποτρέψουν στο μέλλον τέτοιου είδους φαινόμενα.

Εδώ αξίζει να επισημανθεί πως η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη εξαιτίας των πολλαπλών κυρώσεων που δέχεται από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για τα απαγορευμένα προγράμματα όπλων μαζικής καταστροφής που κατασκευάζει και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ασφάλεια της περιοχής. Μεταξύ άλλων κατασκευάζει πυρηνικά όπλα που προφανώς έχει σκοπό να τα χρησιμοποιήσει πρωτίστως κατά των γειτονικών χωρών, όπως η Νότια Κορέα και Ιαπωνία, και κατά δεύτερο λόγο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσω βαλλιστικών πυραύλων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166