Αισθητική Ιατρική και κομπογιαννίτες γιατροί: Τι κινδύνους εγκυμονεί;

Αισθητική Ιατρική και κομπογιαννίτες γιατροί: Τι κινδύνους εγκυμονεί;

Κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει με ενδιαφέρον περιπτώσεις ατόμων, τα οποία σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εξωτερικής τους εμφάνισης είχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και τις περισσότερες φορές δίχως αναστροφή.

Τέτοιου είδους περιπτώσεις απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν πολύ συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και παίζονται συχνά -πυκνά ως πρώτο Θέμα στα κουτσομπολίστικα μεσημεριανά στην τηλεόραση, και φυσικά στο διαδίκτυο, και παρόλο τη μεγάλη έκθεση που έχουν λάβει αυτές οι περιπτώσεις δεν λένε να εξαφανιστούν αυτά τα απογοητευτικά φαινόμενα.

Ωστόσο όσο δεν τιμωρούνται αυτοί οι κομπογιαννίτες γιατροί, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η βέβαιη επανάληψη αυτών των άτυχων περιστατικών στο εγγύς μέλλον.

Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξει κάποιος που προβαίνει σε μια πλαστική επέμβαση ή κάποια θεραπεία ιατρικής αισθητικής ούτως ώστε να προφυλαχθεί από τις δυσάρεστες εμπειρίες μιας όχι και τόσο αίσιας έκβασης; Το ελληνικό κράτος έχει προβλέψει κάποιους κανόνες προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών του, οι οποίοι δυστυχώς στο χώρο της Αισθητικής, σε όλες τις βαθμίδες, παραβιάζονται καθημερινά.

Tι ορίζει η νομοθεσία

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απλές πράξεις Αισθητικής, προσώπου και σώματος παρέχονται μόνον από πτυχιούχους Αισθητικούς. Οι αμιγώς ιατρικές πράξεις, αυτές δηλαδή που αφορούν ενέσιμες ή βαθύτερες θεραπείες στο δέρμα, γίνονται από Πλαστικούς Χειρουργούς ή Δερματολόγους. Οποιαδήποτε δε χειρουργική – αισθητική επέμβαση γίνεται μόνο από Πλαστικούς Χειρουργούς.

Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Για καμία άλλη ειδικότητα δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκπαίδευση σε Αισθητικές επεμβατικές πράξεις. Όλα τα ατυχή περιστατικά που έγιναν στο παρελθόν έχουν κάτι κοινό. Δεν έγιναν με τους κανόνες που προβλέπει η Ιατρική και πολλές φορές δεν έγιναν καν από ιατρούς.

Βασικά σημεία που αξίζουν της προσοχής σας!

Είναι πολύ εύκολο να γνωρίζετε αν το άτομο που έχετε απέναντί σας είναι ιατρός ή όχι. Με ένα απλό τηλεφώνημα στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής ή στην Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής αρκεί για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του εν λόγω επιστήμονα.

Τέλος, θυμηθείτε ότι:

  • Ποτέ κανείς δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα όταν ακολουθήθηκε η σωστή ιατρική αντιμετώπιση (εκτός ορισμένων ακραίων περιπτώσεων).
  • Προστατέψτε τον εαυτό σας, παίρνοντας πληροφορίες για τον επιστήμονα που θα εμπιστευτείτε, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ιδιαίτερη ευκολία μέσα από τα social media, ρωτώντας άλλους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο γιατρό.
  • Μην παρασύρεστε από ευήκοες υποσχέσεις και χαμηλές τιμές, τις περισσότερες φορές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως στην υγεία δεν χωρούν εκπτώσεις, και σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, ενδέχεται η θεραπεία αποκατάστασης μετά να κοστίσει το πολλαπλάσιο κόστος. Επομένως μην βάζετε σαν πρώτο κριτήριο πάντα το χρήμα, αλλά μόνο την υγεία.
Προηγούμενο άρθροΣτήριγμα οι γονείς στα παχύσαρκα παιδιά
Επόμενο άρθροΗ ιστορία του Denial of Service
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Το Μοναδικό μου όπλο είναι το γράψιμο, και καμαρώνω που δεν υποκύπτω σε πειρασμούς ή απειλές. Προτιμώ να πεθάνω άφραγκος, παρά να ζω χορτάτος και με λερωμένη συνείδηση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ