ΑρχικήHow toΣτήριγμα οι γονείς στα παχύσαρκα παιδιά

Στήριγμα οι γονείς στα παχύσαρκα παιδιά

Τα παχύσαρκα παιδιά αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη από το οικογενειακό τους περιβάλλον για να μπορέσουν σταδιακά να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους. Οι γονείς παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογική εμψύχωση των παιδιών και με τον κατάλληλο τρόπο μπορούν να τα οδηγήσουν στην απώλεια κάποιων κιλών.

Τα παχύσαρκα παιδιά γνωρίζουν το πρόβλημα τους και έχουν την ανάγκη να νιώθουν αποδεκτά από τον κοινωνικό τους περίγυρο και κυρίως από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παρακάτω δίνονται στους γονείς χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να χάσουν βάρος και να νιώσουν καλύτερα.

Οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τα παχύσαρκα παιδιά τους στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Επιστήμονες λοιπόν και ψυχολόγοι προτείνουν στους γονείς να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα παιδιά τους, συζητώντας μαζί τους, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους και συμμετέχοντας στο παιχνίδι τους . Οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί μπορούν να συμβάλουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην κατάργηση κάποιων ανθυγιεινών συνηθειών.

Οι γονείς πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες και σε ταξίδια αναψυχής. Οταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς ενεργητικούς και ευδιάθετους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιγράψουν το στυλ τους και να τους μιμηθούν.

Αντιθέτως, η καθιστική ζωή και οι ατελείωτες ώρες μπροστά από την τηλεόραση δίνουν το κακό παράδειγμα και προτρέπουν τα παιδιά να απέχουν από την άσκηση και από το παιχνίδι. Οι γονείς που αποφασίζουν να ασκηθούν να με τα παιδιά τους πρέπει πάντα να φροντίζουν να επιλέγουν δραστηριότητες που δεν τα φέρνει σε δύσκολη θέση αλλά αντίθετα τα διασκεδάζει και τα ευχαριστεί.

Οι γονείς παίζουν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της διατροφής των παιδιών τους. Γι’αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να διατρέφονται σωστά από μικρή ηλικία, έτσι ώστε όταν θα επιλέγουν μόνα τους την τροφή τους να είναι ικανά να κάνουν σωστές επιλογές. Ο υγιεινός τρόπος ζωής βοηθά τα παιδιά να διατηρούν το βάρος τους στα φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166