Almost Human (TV series) 2013-2014

Almost Human (TV series) 2013-2014

Κάθε Σεπτέμβρη και Οκτώβρη γίνεται ο κακός χαμός στην αμερικάνικη τηλεόραση. Συγκεκριμένα, (στα ελεύθερα κανάλια, αφού στην καλωδιακή τηλεόραση υπάρχουν άλλοι κανόνες) πρεμιέρες δεκάδων σειρών με ποικίλα θέματα προσπαθούν να μας τραβήξουν το ενδιαφερόν, αλλά πολλές απ’ αυτές αποτυγχάνουν.

Όμως, οι νέες σειρές δεν σταματούν εδώ και ας μπήκαμε στα μέσα Νοέμβρη, αφού πλέον τα ελεύθερα κανάλια προσπαθούν να υιοθετήσουν τις τακτικές των καλωδιακών, όπως πρεμιέρες σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και μικρότερο αριθμό επεισοδίων σε κάθε κύκλο. Έτσι, το Fox μας παρουσίασε την περασμένη Κυριακή την νέα του σειρά με το όνομα Almost Human.

Δημιουργός της σειράς είναι ο J.H. Whyman ,γνωστός από την το Fringe, ενώ χρέη παραγωγού έχει ο ‘’αναμενόμενος’’ J.J. Abrams .Την περίμενα πως και πως αυτή την σειρά μετά από τις πολλές φετινές-μεγάλες ή μικρές-αποτυχίες που προβλήθηκαν στην αμερικάνικη τηλεόραση (ονόματα δεν λέμε, μην θίξουμε κανέναν).

Πως εξελίσσεται η πλοκή στο Almost Human

Βρισκόμαστε στο Los Angeles του 2048.Η τεχνολογία και επιστήμη έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως μαζί τους έχει αυξηθεί και η εγκληματικότητα, φθάνοντας σε τρομακτικά επίπεδα. Οι αστυνομικοί είναι ελάχιστοι και αδύναμοι μπροστά στις συμμορίες που δρουν στην πόλη.Έτσι, η αστυνομία, για να αντιμετωπίσει την βία, υιοθετεί μια νέα τακτική: κάθε αστυνομικός θα έχει για συνεργάτη ένα ανδροειδές MX, δηλαδή ένα ρομπότ.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο John Kennex (Karl Urban Star Trek, Red,Dredd) ο οποίος επέζησε μετά από μια καταστροφική επίθεση που έγινε εναντίον της ομάδας του από το Συνδικάτο (οι κακοί είναι αυτοί). Αυτή η επίθεση είχε ως συνέπεια να πεθάνει ο φίλος του και συνεργάτης του, ενώ ο ίδιος ο John έπεσε σε κώμα 17 μηνών χάνοντας και το ένα πόδι του, το οποίο έχει αντικατασταθεί από ένα συνθετικό κομμάτι.

Ξυπνώντας, βρίσκεται σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση πάσχοντας από πολλές ψυχικές ασθένειες, ενώ δεν θυμάται και πολλά πράγματα από εκείνη την ημέρα. Τελικά, η διευθύντρια του αστυνομικού τμήματος του S.Maldonado (Lili Taylor Six Feet Under, The Conjuring) τον πείθει να επιστρέψει στην δράση, παρά την απέχθεια του για τα ρομπότ- στην οποία απέχθεια συμβάλει και η απόρριψη του προς το συνθετικό εξάρτημα-που είναι έκδηλη συνεχώς στην αρχή του πρώτου επεισοδίου.

Όμως δεν γλυτώνει το ανδροειδές του, το οποίο γι’ αυτόν είναι ένα παλιότερο μοντέλο (DRN) που μοιάζει με τους ανθρώπους, σε αντίθεση με τα καινούρια ανδροειδή που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η λογική και οι κανόνες. Μαζί με τον Dorian(έχει και όνομα το ρομπότ) θα προσπαθήσει όχι μόνο να πατάξει το έγκλημα και να εξαφανίσει τις εγκληματικές οργανώσεις, αλλά και να μάθει ποιος και γιατί επιτέθηκε στην ομάδα του πριν δύο χρόνια περίπου.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

Σίγουρα η υπόθεση της σειράς δεν είναι και τόσο πρωτότυπη.Έχουν υπάρξει πολλές ταινίες με αυτό το περιεχόμενο(I,Robot).Πιστεύω,όμως,είναι μια σειρά που την έχει ανάγκη η τηλεόραση την συγκεκριμένη εποχή.Το σενάριο είναι-ακόμα-ένα απλό procedural story, αλλά σίγουρα μπορεί να αναπτυχθεί πάρα πολύ δυνατά. Επιπλέον, το στηρίζουν τα πολύ καλά εφέ που φτάνουν σε κινηματογραφικό επίπεδο, τα gadgets έχουν φάση, ενώ και αυτή η βαριά, μουντή ατμόσφαιρα του Los Angeles μου θύμισε έντονα το Los Angeles του Blade Runner.

Το καστ απαρτίζεται από ηθοποιούς γνωστοί για το πόσο καλοί είναι στις ερμηνείες τους.Ο Karl Urban είναι πολύ καλός στον ρόλο του.Δεν είχαμε αμφιβολίες εξ΄ αρχής. Τον ρόλο του Dorian τον έχει ο Michael Ealy (Common Law) που δεν με έπεισε,αφού φαίνεται άχρωμος και ουδέτερος- για να μοιάζει μάλλον με ρομπότ.

Πέρα από την Lili Taylor (δεν γίνεται τέτοια ηθοποιός να έχει σχετικά μικρό ρόλο,αν και στην πορεία θα εμφανίζεται σίγουρα πιο συχνά)παίζουν στην σειρά οι Mackenzie Crook(Pirates of Caribbean, Game of thrones) και Minka Kelly (Friday night lights)σε μικρότερους ρόλους. Ο Mackenzie Crook υποδύεται πολύ ωραία έναν τρελοεπιστήμονα που ασχολείται με τα ανδροειδή, ενώ η Kelly μια αστυνομικό του τμήματος που σίγουρα θα κάνει κάτι με τον John.

Γενικά, οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι ακόμα επιφανειακοί που λογικά θα αναπτυχθούν και θα δεθούν μεταξύ τους στα επόμενα επεισόδια(η ανάπτυξη και το δέσιμο άρχισαν ήδη από το δεύτερο επεισόδιο).

Αξίζει να την παρακολουθήσεις;

Κλείνοντας, αξίζει τουλάχιστον μια ευκαιρία η σειρά.Πρόκειται μεν για ένα απλό procedural story υπό τον μανδύα των εφέ και gadgets, αλλά έχει όλα τα φόντα να μας δώσει κάτι αξιόλογο,δηλαδή μια γερή,κεντρική ιστορία. Έχει ενδιαφέρον, και θα έχει ακόμα περισσότερο, η σχέση μεταξύ του John και του Dorian και,γενικότερα,η σχέση ανθρώπου και μηχανής. Η σειρά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να απογειωθεί και να μας κάνει να μίλαμε για πολύ καιρό!

Προηγούμενο άρθρο24 (TV series) 2001-2010. Είδος: Δράμα – Περιπέτεια
Επόμενο άρθροBanshee (TV Series 2013–2016). Είδος: Δράμα – Περιπέτεια
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ