ΑρχικήΟικονομίαAMD: Σημαντική αύξηση εσόδων το τρίτο τρίμηνο του 2020

AMD: Σημαντική αύξηση εσόδων το τρίτο τρίμηνο του 2020

Σημαντική αύξηση των εσόδων το τρίτο τρίμηνο του 2020 είχε η AMD, που εκ των πραγμάτων αξιοποίησε την δυναμική που έχουν οι επεξεργαστές Ryzen στο έπακρο, που ομολογουμένως θεωρούνται θηρία σε ανταγωνιστική τιμή, τα οποία δεν προορίζονται μόνο για υπολογιστές, αλλά και για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών επόμενης γενιάς.

Έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη η Advanced Micro Devices (AMD), αφού σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κάνοντας κύκλο εργασιών 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με αύξηση 56% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και 45% εν αντιθέσει με το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020.

Μία πραγματικά εξαιρετική επίδοση για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, αφού θεωρείται μακράν ο υψηλότερος τριμηνιαίος κύκλος εργασιών που καταγράφηκε κατά τα τελευταία 10 χρόνια, που είναι το αποτέλεσμα τόσο της ζήτησης για CPU και GPU, όσο και της πώλησης τσιπ για χρήση στις κονσόλες παιχνιδιών επόμενης γενιάς της Microsoft. και τη Sony, όπου το ντεμπούτο αναμένεται να γίνει κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε σε λίγους μήνες τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2020, διότι η AMD εκτιμά πως ο επόμενος τριμηνιαίος κύκλος εργασιών θα αγγίξει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, και σαφώς έχει βάσιμους λόγους να καταλήγει σε τούτο το συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές αναμενόμενες καινοτομίες που θα έρθουν και ενδεχομένως θα κάνουν πάταγο. Το ντεμπούτο των επεξεργαστών Ryzen με αρχιτεκτονική Zen 3 και οι κάρτες γραφικών Radeon με αρχιτεκτονική RDNA2 σίγουρα θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κατακόρυφη αύξηση των εσόδων της και γενικά στα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.

Βέβαια αυτές οι επιτυχίες για την AMD ήρθαν την κατάλληλη χρονική στιγμή που το αντίπαλο δέος και ο άμεσος ανταγωνιστής της, η Intel, καθυστέρησε να βγάλει τα καινούργια της προϊόντα, προφανώς για να μη συμπέσουν μαζί με το ντεμπούτο των νέων επεξεργαστών Ryzen με αρχιτεκτονική Zen 3.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166