Αμερικανοί νομοθέτες παροτρύνουν τον Καναδά να αποκλείσει την Huawei για τα δίκτυα 5G

Αμερικανοί νομοθέτες παροτρύνουν τον Καναδά να αποκλείσει την Huawei για τα δίκτυα 5G
Στην φωτογραφία βλέπετε τον Αμερικανό νομοθέτη Mark Warner

Δύο κορυφαίοι νομοθέτες των ΗΠΑ, άσκησαν έντονη κριτική κατά της Κίνας, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντό εχθές (12 Οκτωβρίου 2018) να μην δεχτεί να δώσει στην Huawei άδεια κατασκευής για το επόμενης γενιάς 5G δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

Οι γερουσιαστές Mark Warner, Δημοκρατικός από τη Βιρτζίνια, και ο Marco Rubio, Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα, δήλωσαν ότι έχουν «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τις προοπτικές η Huawei να κατασκευάσει τα δίκτυα 5G του Καναδά, με το σκεπτικό ότι θα δημιουργούσε κινδύνους και στα δίκτυα των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες έγραψαν επιστολή προς τον Τζάστιν Τρουντό, λέγοντας πως. «Ενώ ο Καναδάς όντως διαθέτει ισχυρές διασφαλίσεις ασφάλειας στο σύστημα τηλεπικοινωνιών του, έχουμε σοβαρές ανησυχίες ότι αυτές οι διασφαλίσεις είναι ανεπαρκείς, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπως και άλλοι σύμμαχοι μας γνωρίζουν με ποιο τρόπο δραστηριοποιείται η Huawei (εννοώντας υποχθόνιο τρόπο)».

Εν τούτοις κανένας εκπρόσωπος της γνωστής κινεζικής εταιρείας Huawei δεν Σχολίασε μέχρι στιγμής αυτούς τους ακραίους ισχυρισμούς, Προφανώς Γιατί δεν θέλουν να δώσουν έκταση στο θέμα.

Είναι γεγονός πως τα τσιπ και ο εξοπλισμός της Huawei αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο σκεπτικισμό από αρκετές ανεπτυγμένες χώρες, και μάλιστα η Αυστραλία ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο πώς θα απαγορεύσει κάθε είδους τεχνολογικό εξοπλισμό της Huawei που σχετίζεται με το δίκτυο 5G να εισέλθει στη χώρας τους.

Η Huawei, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δίκτυα 2G, 3G, 4G και 5G, επέκρινε δριμύτατα την αυστραλιανή κυβέρνηση για την απαγόρευση που την επέβαλε, λέγοντας πως είναι “πολιτικά παρακινημένη” από τις ΗΠΑ.

Να επισημάνουμε δε πως η εταιρεία έχει αρνηθεί επανειλημμένες φορές να ασχοληθεί με οποιεσδήποτε πληροφορίες δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αφορούν κυβερνήσεις χωρών, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, όπως η προαναφερόμενη.

Ωστόσο αυτή η εμμονή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά της κινεζικής εταιρείας έχει φτάσει σε παράλογα επίπεδα, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στην Huawei, και δείχνει να μοιάζει ανήμπορη να αμυνθεί σε αυτήν την ακραία ρητορική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας