Ανακαλύφθηκαν 13 σοβαρές ευπάθειες στη σειρά επεξεργαστών Ryzen και Epyc της AMD

Ανακαλύφθηκαν 13 σοβαρές ευπάθειες στη σειρά επεξεργαστών Ryzen και Epyc της AMD

Ανακαλύφθηκαν 13 σοβαρές ευπάθειες στη σειρά επεξεργαστών Ryzen και Epyc της AMD.

Μια νέα εταιρεία ασφάλειας που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο με την ονομασία CTS Labs υποστήριξε ότι οι νέες μονάδες επεξεργαστών Ryzen και Epyc της AMD είναι ευάλωτες σε συνολικά 13 σοβαρά ευπάθειες ασφαλείας.

Ωστόσο, οι ερευνητές ασφαλείας της Ισραηλινής εταιρείας CTS Labs δεν έδωσαν αρκετές αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με το ζήτημα, παρόλα αυτά το συγκεκριμένο θέμα γέννα πολλές ανησυχίες στο ευρύ κοινό, οι οποίοι βρέθηκαν προ εκπλήξεων με το άκουσμα αυτής της είδησης.

Οι ατέλειες, δημοσιεύθηκαν στην διαδικτυακή τοποθεσία της CTS Labs πριν 19 ημέρες, και έχουν ομαδοποιηθεί σε τέσσερις κατηγορίες, φέροντας τις εξής ονομασίες Ryzenfall, Masterkey, Fallout και Chimera.

Για να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης, ο εισβολέας θα είναι σε θέση να εκτελέσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό με προνόμια διαχειριστή, έχοντας πλήρη ισχύ επάνω στον υπολογιστή, δηλαδή ο εκάστοτε χρήστης βρίσκεται στο έλεος του οποιουδήποτε χάκερ που έχει πρόσβαση στο μηχάνημα του.

Η AMD μετά από αυτή τη σοβαρή καταγγελία, επιβεβαίωσε το ζήτημα και ανέφερε και ανέφερε πώς θα εξετάσει τα ευρήματα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση, ούτως ώστε να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.

Επιπλέον αρκετοί επικριτές επικριτές της AMD επισημαίνουν το γεγονός πως η γνωστή εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει προϊόντα της όσο το δυνατόν ταχύτερα και με το χαμηλότερο κόστος, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού από το αντίπαλο δέος που είναι η Intel, γεγονός που οδήγησε σε πλήρη αμέλεια των θεμελιωδών στοιχείων ασφαλείας των προϊόντων της, τα οποία προωθούν ένα προφανώς παραπλανητικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας